• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Zingende engelen in Schanspark

WOUDENBERG Honderden mensen, onder wie heel veel kinderen, kwamen zondagavond om 18.30 uur naar de Catharinakerk aan de Willem de Zwijgerlaan voor het kerstkuieren: een wandeling langs zeven sfeervolle afwisselende scènes uit het eeuwenoude kerstverhaal die levensecht uitgebeeld werden door mensen, kinderen, dieren en muzikanten.

Ongeveer tachtig vrijwilligers uit de Voorhofgemeente, de Genade Gemeente en de Catharinaparochie en sponsors als Ribhouse Texas (brood), Gerrit Schimmel (mandarijnen), Hetty de Koning (pony) en Aarnout van Dam (schapen) maakten dit evenement rond de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem met elkaar mogelijk.

In groepjes startten de wandelaars vanaf een kraampje bij de RK kerk waar de met waxinelichtjes uitgezette route van ongeveer een uur dit jaar voor het eerst begon. Tijdens het kerstkuieren hield het gelukkig al gauw op met motregenen. De wandelaars gingen onder meer naar de Voorhof waar 'belasting' geïnd werd (een bijdrage voor vluchtelingen), langs de herberg (Ribhouse Texas) waar kerstbrood uitgedeeld werd en gezongen werd en door het Schanspark waar engelen zongen en herders bij een houtvuur bij de schapen waren.

Onderweg kwamen ze Jozef en Maria op de ezel tegen op zoek naar een herberg. Ook stond er een marktkraam waar mensen van de Genade Gemeente handgemaakte artikelen verkochten voor een goed doel. Interkerkelijk koor Rejoice zong bij één van de scènes.

Bij het eindpunt van de kerstkuier, de Catharinakerk, speelden negen mensen van Fidelio kerstliederen. De deelnemers konden op kraambezoek in de stal waar een echte baby (Veerle0 in de kribbe lag. Ze werden getrakteerd op glühwein, warme chocolademelk en een echte kraamtraktatie: lange vingers met blauwe muisjes.