• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Met vierkante schijven sjoelen viel wel mee

    Hannie Lamberink
  • Sjoelen op een uitgebouwde bak was lastig

    Hannie Lamberink

'Zetmeel op sjoelbakken'

WOUDENBERG  De ouderensoos in De Schans houdt 5 augustus de jaarlijkse sjoelcompetitie tussen senioren uit Woudenberg en Scherpenzeel.

De Woudenbergse sjoelers konden ook dit keer niet winnen. Bij de Scherpenzelers spelen enkele leden van een sjoelvereniging mee. Aan dat niveau kunnen de Woudenbergers niet tippen. Hun 'professionele' benadering was ook te zien aan het gebruik van aardappelzetmeel om de sjoelbakken glad te krijgen.

VIERKANTE STENEN Terwijl een kleine groep ging kaarten, sjoelden de overige 25 bezoekers in groepjes van 2 of 3 personen op de tien klaargezette sjoelbakken. Vijf sjoelbakken waren 'gewoon' en een paar bakken hadden een 'handicap', zoals de rolbak, de bak met  vierkante stenen, de blinde bak en de sjoelbak met twee zijstukken. Deze bakken zijn door Peter van Loon omgebouwd.

Tijdens de zomermaanden verzorgen SWO, Coalitie Erbij, PCOB, Zorgcentrum Groenewoude, Senioren Belangen en Happy Kids niet alleen deze sjoelwedstrijd maar bieden van 10 juli tot 19 augustus senioren een vol programma met activiteiten. Elke maandag en vrijdagmorgen kunnen ouderen activiteiten doen met kinderen van de kinderopvang Happy Kids aan de Kennedylaan.Anmelden via swow.ouderenadvies@gmail.com of 06-10337184. Jeu de boules in het Schanspark is er elke dinsdag en donderdag om 10.00 uur. Er is 13 augustus om 14.30 uur 'Samen op Zondag' in het Cultuurhuis. De PCOB houdt 16 augustus een spelletjesmiddag in de Serre. En 18 augustus kan men voor 5 euro deelnemen aan een workshop hapjes maken van SWO en Coalitie Erbij in de Schans. Aanmelden is niet nodig.