• Hannie van de Veen
  • Latoya van de Peut demonstreerde hoe je met een zeemeerminstaart kunt zwemmen.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Zeemeermin in 't Willaer

Zwemmen met een staart

WOUDENBERG In zwembad 't Willaer zijn deze maanden zomeractiviteiten te beleven. Op dezelfde avond als de Midsummernightsopening met kaarslicht en muziek was er ook de zwemvierdaagse met bijna driehonderd deelnemers en een demonstratie zeemeerminzwemmen.

Er komt ook nog een poolparty. Latoya van de Peut demonstreerde 21 juni hoe je met een zeemeerminstaart kunt zwemmen en welke bewegingen dat ´nog mooier maakten om te zien´. Aan de kant stonden tientallen meisjes en ouders te kijken.

HOEKDUIK Deze zomer worden er drie cursussen van vier dagen gegeven. De eerste start binnenkort en zit met tien deelnemers al vol. Deelnemers moeten zelf voor een 'staart' zorgen. Voor abonnementhouders kost een cursus 25 euro en voor niet abonnementhouders 35 euro. Latoya: ,,Voor volwassenen kosten die 70 - 80 euro maar voor kinderen zijn ze goedkoper. Het is al jarenlang een populair onderdeel van de zwemsport. Ik heb het zelf voor het eerst in Huizen gedaan en nu ga ik in Scherpenzeel deze cursus geven. Je moet wel een A en een B diploma hebben om mee te doen. Als je alleen A hebt willen we je zien ´voorzwemmen´. Deelnemers krijgen van ons een diploma. Ze moeten door een gat zwemmen, watertrappen met hun staart, een stuk op de buik en op de rug zwemmen en leren een koprol en een hoekduik. De bewegingen kosten best wat spierkracht. Ik voel mijn kuiten altijd flink. De staart doe je aan op de rand van het zwembad, want je kunt er niet mee lopen. Voor je het water uit gaat trek je hem weer uit."

Bij alle zomeractiviteiten kan het zwembad nog wel helpende handen gebruiken. Vrijwilligers kunnen zich bij het zwembad aanmelden.