Woudenbergse maakt kans op Gouden Venus van Milo

WOUDENBERG Carla Schaad uit Woudenberg is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Dat blijkt uit de lijst van genomineerden die deze week is bekendgemaakt. De Gouden Venus van Milo is de onderscheiding voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan een goed doel. Schaad is organisator van de Blind Elephant Motorrun.

De lijst van honderd inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep om hiervoor kandidaten aan te melden. Naast bekende Nederlanders als paralympisch kampioen Bibian Mentel (vanwege haar inspirerende sportprestaties) en radiopresentator Matijn Nijhuis (vanwege zijn inzet om meer mensen met een handicap in de media te laten verschijnen), staan minder bekende mensen op de lijst die ook bezig zijn om de samenleving mooier te maken.

ERKENNING De verkiezing is een initiatief van het DELA goededoelenfonds dat de verkiezing van de Gouden Venus van Milo dit jaar voor de derde keer houdt. Marc de Hond, ambassadeur van het DELA goededoelenfonds, vertelt waarom het fonds deze onderscheiding in het leven heeft geroepen: ,,Ik weet zeker dat er in Nederland duizenden mensen met een handicap zijn die ontzettend goede dingen doen voor een ander en daarnaast ook een geweldig voorbeeld zijn. De erkenning daarvoor begint te groeien. Met de Gouden Venus van Milo willen we deze mensen nog eens extra in het zonnetje zetten.''

Via goudenvenusvanmilo.nl is per persoon terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is en kan er op hen worden gestemd. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds is actuele informatie over de actie en de genomineerden te lezen. Er kan gestemd worden tot en met 9 september waarna de winnaar op 23 september bekend wordt gemaakt.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro.