• Van links naar rechts: Jorrit, Alyssa, Annemieke, Dennis, Myrna en Daphne. Joost en Robert staan er niet op.

    CDA jongerenafdeling

Woudenbergse jongeren politiek aan de slag

WOUDENBERG Woudenberg heeft sinds donderdag een jongerenafdeling het CDA. Het idee om deze afdeling op te richten is volgens mede-initiatiefneemster Annemieke den Hartog ontstaan na afloop van het Jongerendebat op 21 februari. ,,Wij merkten dat het heel leuk is om met elkaar met politiek bezig te zijn en naar de gemeenteraad te vertalen wat jongeren willen."


Den Hartog heeft samen met Joost van Altena, Robert Bakker, Myrna Klaare, Dennis Klein Wolterink, Alyssa de Kruif, Daphne de Kruif en Jorrit Steenbeek de nieuwe CDA Jongerenafdeling opgericht. Een platform van jongeren met ieder zijn of haar eigen netwerk, waaruit zij wensen van jongeren willen ophalen en via het CDA in de gemeenteraad bespreekbaar willen maken.


Het nieuws van de oprichting werd afgelopen week via sociale media bekend gemaakt. Iedere dag werd een groter deel van een foto van de nieuwe CDA Jongeren onthult. Zij worden de 79 ste afdeling binnen de landelijke CDJA, maar hebben zich nog niet officieel geregistreerd. Hun eerste doel is om jongeren op te roepen om op woensdag 21 maart te gaan stemmen. ,,Wij willen hen bewust maken hoe belangrijk het is om te stemmen en hoe wij als jongeren van toegevoegde waarde kunnen zijn bij de politieke besluitvorming", legt Jorrit Steenbeek uit. Samen met Annemieke den Hartog en Dennis Klein Wolterink staat hij ook op de verkiezingslijst van het CDA voor de huidige gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast zit Dennis in het bestuur, Jorrit in de schaduwfractie en Annemieke in het campagneteam.