• Marinka Grünbauer

    Marinka Grünbauer

Woudenbergse genomineerd voor titel Kwaliteitsmanager Food

WOUDENBERG De Woudenbergse Marinka Grünbauer is genomineerd voor de titel Kwaliteitsmanager Food 2018. Donderdag 29 november hoort ze tijdens het Food Safety Event in de Flint in Amersfoort of ze zich het komende jaar zo mag noemen.

Grünbauer (Luiten Food) is samen met  Marco de Jong (Zandbergen) en Gea Stevens (FrieslandCampina) genomineerd. De aanwezigen tijdens het congres kunnen stemmen op hun favoriete kwaliteitsmanager.

Grünbauer behaalde na haar HBO Food Science and Technology aan Wageningen Universiteit haar Master Levensmiddelentechnologie. In 2007 trad zij in dienst als senior consultant Food Safety bij WFC Analytics in Arkel. Zeven jaar later stapte zij over naar Bureau voor Kwaliteitszorg waar zij werd gedetacheerd bij Luiten Food in Stompwijk, importeur en verwerker van rund, lam, wild, gevogelte en Ibérico. Daar treedt zij per 1 december in vaste dienst.

De Woudenbergse heeft eraan bijgedragen dat de Kwaliteitsafdeling zich nu letterlijk en figuurlijk in het midden van de organisatie bevindt. Zij rapporteert rechtstreeks aan de directeur en is betrokken bij de bedrijfsvoering: van inkoop tot en met verkoop als ook het opstellen van beleid ten aanzien van kwaliteit, voedselveiligheid, integriteit, duurzaamheid en MVO.

Belangrijkste taken zijn het aansturen van de afdeling Kwaliteit (3 medewerkers), implementatie en continuering van de diverse kwaliteitssystemen (IFS Food/IFS Broker/Beter Leven/SKAL) en het uitvoeren van diverse projecten met betrekking tot duurzaamheid zoals Beter Leven en Bio. Zo heeft zij de Franse Label Rouge en Nature & Respect systemen voor kip geïmplementeerd en voorgelegd aan Stichting Beter Leven. Deze producten zijn 2 en/of 3 ster Beter Leven waardig geworden. Voor kalkoen heeft zij criteria ontwikkeld voor toeleveranciers en klanten en in eigen bedrijf geïmplementeerd. Deze criteria zijn door Albert Heijn aangenomen als de standaard voor 'De Nieuwe Albert Heijn' kalkoen.