• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Woudenbergs team 'Vechtersbaas' doet mee aan Kika Run

WOUDENBERG Zestien Woudenbergers doen zondag 16 juni mee aan de Kika Run in Utrecht. Ze maken deel uit van het uit in totaal 25 mannen en vrouwen bestaande team 'Vechtersbaas'. De naam verwijst naar de Harderwijkse Lisanne Spaander die centraal stond bij de eerste actie van Kika Woudenberg. Zij genas van botkanker.

De deelname aan Kika Run is de tweede actie die Sandra Terlage als ambassadeur voor de stichting Kinderen Kankervrij organiseert. Zij is niet alleen gastvrouw voor Kika in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, maar zet zich ook actief in.

De grote actie van Kika Woudenberg op 13 april leverde 24.000 euro op. Nu hoopt ze via sponsorgelden 10.000 euro bij elkaar te krijgen voor het onderzoek naar botkanker, het Ewing sarcoom. ,,Mensen met kanker moeten een harde strijd leveren'', licht Terlage toe. ,,Door mee te doen aan de Kika Run moeten wij ook strijden om een doel te behalen. Zelf ben ik wel sportief maar helemaal geen hardloopster. Ik heb voor mezelf een trainingsschema opgesteld en wil 5 kilometer gaan hardlopen. Er zijn ook mensen die 10 kilometer doen. Ik hoop flinke donaties te krijgen voor mijn harde trainen. Maar naast de sportieve prestatie en het ophalen van geld willen we ook met zoveel mogelijk mensen plezier beleven aan dit evenement.''

Sponsoren is mogelijk via www.runforkika.nl, team Vechtersbaas. Meer info is te vinden op de Facebookpagina van Kika Woudenberg.