• Hannie Lamberink

Woudenbergs Mannenontbijt met Kees van der Staaij

WOUDENBERG De ruimte van De Stal bij de familie Van de Lagemaat en de bijgeplaatste partytent waren zaterdagochtend gevuld met mannen voor het mannenontbijt dat voor de derde keer plaatsvond. Deze keer was ook Kees van der Staaij, fractieleider van de SGP, aanwezig.

Organisator Leslie Pots: ,,Het is fantastisch dat er zoveel mannen gekomen zijn en dat zeker de helft niet uit de Hervormde Gemeente afkomstig is. Dat biedt boeiende gespreksmogelijkheden."

Na het door Willem Grünbauer verzorgde ontbijt zocht iedereen een plekje in De Stal voor het betoog van Kees van der Staaij met als onderwerp 'de man en de politiek' waarin hij onder meer zei: ,,Leiding geven is niet de baas spelen maar de ander tot zijn recht laten komen, ook in de politiek. Iedereen heeft niet alleen verantwoordelijkheden in werk en gezin maar ook in het openbare leven zoals de politiek. Het hangt van je talenten en mogelijkheden af wat je doet. Als christen begint je politieke rol bij gebed en daarna in elk contact dat je met een ander hebt."