• Gerwout Lamberink

Woudenbergers exposeren in Zoetermeer

WOUDENBERG Bij de expositie die zeven kunstenaars van de Baztille Zoetermeer van 30 mei tot 4 juli in het Cultuurhuis hielden hoort ook een expositie van twaalf Woudenbergse kunstenaars van het kunstenaarsplatform de Kunstberg van 3 tot 18 oktober in Zoetermeer. Deze tegenexpositie wordt op 3 oktober om 16.00 uur geopend door Hilbrand Nawijn, fractieleider LHN.

De Woudenbergse kunstenaars Frans Hosman, Ineke Wurfbain, Martin Vermeul, José van Zuijlen, Werner van der Burgh, Gusta Boodt, Aad Gordijn, Nicole Kruimel, Els van der Burgh, Esther Veldhuijzen, Ad Noorlander en Yvonne Kors krijgen in het 4,5 meter hoge pand van de Baztille, een hoge historische loods op een industrieterrein, de kans om eens uit te pakken met grotere werkstukken.

Het initiatief voor deze uitwisseling ontstond door een ontmoeting tijdens een ikebana expositie tussen Robert Verhaaf van Ateliers Baztille en Nicole Kruimel van de Kunstberg en de Sogetsu Ikebana Branch: ,,Het is leerzaam en spannend om in een andere omgeving voor ander publiek te exposeren. Je moet als kunstenaar dan buiten je eigen grenzen treden en een soort samenwerking zoeken. Zowel voor de deelnemende kunstenaars als het publiek is zo'n uitwisseling verfrissend."

Bij de groep kunstenaars zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd: fotografie, schilderijen, objecten, beelden en installaties. De openingstijden van Ateliers Baztille aan de Rokkeveenseweg 46c, 2712 XZ Zoetermeer zijn: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur. De ingang is tegenover het kantoor van Worrell & Jetten. Info: www.ateliersbaztille.nl