• Joop Morren ontving eerder deze maand de Woudenbergse Zilveren Speld uit handen van burgemeester Titia Cnossen.

    Gemeente Woudenberg

Woudenberger Joop Morren (75) overleden

WOUDENBERG De in Woudenberg alom bekende en geliefde Joop Morren is  deze week op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft 'zijn' voetbalclub vv Woudenberg dinsdag bekendgemaakt. Morren was al geruime tijd ziek. De Woudenberger ontving eerder deze maand nog de Woudenbergse Zilveren Speld uit handen van burgemeester Titia Cnossen voor zijn inzet als vrijwilliger. Hij was actief als vrijwilliger bij Hengelsportvereniging Woudenberg en vooral ook Voetbalvereniging Woudenberg.

Aan de voetbalclub was hij meer dan dertig jaar betrokken. ,,Joop Morren was voor ons als voetbalclub van grote waarde en een man met een hart van goud´', schrijft de vereniging op haar website. ,,In twee periodes was hij actief als vrijwilliger. Als jonge jongen kwam Joop bij onze club voetballen, voornamelijk in de lagere seniorenelftallen. Eenmaal heeft hij een oefenwedstrijd in het eerste mogen spelen. Volgens de voetbalclub deed hij in die periode al wat vrijwilligerswerk. Maar toen hij op zijn dertigste stopte met voetbal begon hij meer vrijwilligerswerk te doen. Hij was zeven jaar actief in de kantine en ging daarna als vrijwilliger aan de slag bij de Hengelsportvereniging. ,,Dit heeft hij ongeveer 20 jaar gedaan. Daarna kwam hij weer terug bij de voetbalclub en hoe: hij werkte er als vrijwilliger wel zes dagen per week. ,,Hij was iedere dag vanaf 07.00 uur aanwezig en zorgde ervoor dat het gebouw en velden er mooi bij lagen. Opruimen van de kleedkamers en kantine, bardienst draaien, velden keuren, lijnen trekken, niets was te veel voor Joop. Tevens zorgde Joop ervoor het sportpark schoon en veilig te houden. Sprak de jeugd aan als de regels niet werden nageleefd, communiceerde met een grote groep vrijwilligers die door de week het sportpark onderhielden en was als allround vrijwilliger bij veel werkzaamheden betrokken´´, zo schrijft vv Woudenberg in het in memoriam.

Cnossen noemde het eerder deze maand een eer Joop Morren de Zilveren Speld te mogen uitreiken. ,,Weer een mooi voorbeeld van een van de vele Woudenbergers die zich inzetten voor onze samenleving. Dat werk mag gezien worden en daarom is deze Zilveren Speld meer dan verdiend", sprak ze.