• Woudenberger Stefan Koopmanschap: ,,KINK is een station met alternatieve popmuziek voor liefhebbers.''

    Hannie van de Veen

Woudenberger aan de slag bij radio KINK

WOUDENBERG Woudenberger Stefan Koopmanschap is sinds 1 februari wekelijks als DJ te horen bij het nieuwe landelijke radiostation KINK en heeft ook een eigen podcast bij de zender. ,,Ondanks een goede voorbereiding gebeuren er altijd onverwachte dingen'', vertelt Koopmanschap, die al radioprogramma's maakte bij een internetstation.

KINK FM stopte in 2011, maar maakte dit jaar een doorstart ,,Toen oprichter Jan Hoogesteijn het merk overnam veranderde hij ook het logo op Facebook'', vertelt Stefan Koopmanschap. ,,Dat leverde zoveel reacties van fans op dat werd besloten om een doorstart te maken.''

,,Ik bood mijn hulp aan, ik heb samen met mijn echtgenote een bedrijf dat websites bouwt. Jan wist dat ik radio-ervaring had en vroeg me een programma te maken. Nu doe ik als vrijwilliger een liveprogramma op donderdagavond en ieder weekend een podcast. Dat is leuk, want dit is groter en professioneler dan een internetstation en heeft een andere muziekselectie en presentatie. Luisteraars kunnen live reageren en daar moet je op inspelen. Er gebeuren altijd onverwachte dingen.''

,,KINK is een station met alternatieve popmuziek voor liefhebbers. We draaien gitaar en alternatieve dance. We krijgen veel enthousiaste reacties, ook van de oude luisteraars van KINK FM. We hebben een hele duidelijke doelgroep. Daarom bieden we hen specifieke reclame dus voor festivals, concerten of bepaalde kleding, maar niet voor van alles en nog wat. Jongeren luisteren tegenwoordig alleen naar muziek die ze leuk vinden. Dat is onze kracht. Er zijn allerlei ideeën, er zijn al bands die contact met ons zoeken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muziek."

Voor Woudenberg heeft Stefan al wel plannen. ,,Ik zou in contact willen komen met jongeren en zou eventueel wat willen organiseren. Ik hoop dat Woudenbergse artiesten die popmuziek maken die bij KINK past dit door willen sturen, dan kan ik deze muziek misschien draaien. Ook voor de podcast KLUB KINK ben ik op zoek naar nieuwe alternatieve dancemuziek en andere DJ's om te mixen." Contact opnemen kan via stefan.koopmanschap@kink.nl.