• De werkgroep Fairtrade van de gemeente Woudenberg na de oprichting in 2016: Geurt de Wit, Nanda Lippens en Job van der Mijl.

    Gemeente Woudenberg

Woudenberg voortaan 'Fairtrade Gemeente'

WOUDENBERG Woudenberg mag zich voortaan 'Fairtrade Gemeente' noemen, een van de in totaal 81 gemeenten.

De gemeente Woudenberg koesterde deze ambitie al enkele jaren. In de zomer van 2016 ging de werkgroep Fairtrade van start, maar in eerste instatie leidde dat niet tot succes. Nu is de titel wel binnengesleept. De werkgroep, bestaande uit Job van der Mijl (Wereldwinkel), José van Beeck (gemeente Woudenberg), Nanda Lippens (Reinaerde) en Geurt de Wit (winkeliers, AH) laat weten hiermee heel blij te zijn.

Utrecht was al een Fair Trade Provincie maar landelijk is slechts 25 procent van de gemeenten Fair Trade. Een Fair Trade Gemeente streeft naar een wereld met gelijke ontwikkelingskansen voor iedereen door middel van eerlijke handel in de vorm van Fair Trade producten, armoedebestrijding en duurzaamheid. Daarvoor zijn criteria opgesteld waaraan Woudenberg bij deze tweede aanvraag voldeed. In juli wordt dit heuglijke feit officieel met wethouder Treep gevierd in het Cultuurhuis.