Woudenberg tevreden met 'economische' avond

WOUDENBERG De thema- en inspiratieavond van donderdag over het economische klimaat in Woudenberg heeft volgens de gemeente direct z'n vruchten afgeworpen. De avond leverde volgens Woudenberg goede ideeën en initiatieven op om de economische agenda voor Woudenberg te vullen.

De thema-avond werd ondersteund door de Economic Board Utrecht (EBU) en de regio Amersfoort. Wethouder Gijs de Kruif maakte de eerste balans op. ,,Als wij meer samenwerken in de regio en aanhaken op initiatieven en activiteiten met regionale of zelfs landelijk bereik, dan versterken we samen de lokale economie, met meer werkgelegenheid, levendigheid en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor elke ondernemer.''

Economic Board Utrecht gaf een presentatie, waarbij mondiale, regionale, maar ook lokale feiten en cijfers aan bod kwamen. Woudenberg scoort regionaal bovengemiddeld op het gebied van handel, zorg en zakelijke dienstverlening. De centrale vraag van de avond: Hoe gaan en staan Woudenbergers samen voor behoud en groei van deze, in aanzet al sterke economische basis?

Samenwerking, verbindingen leggen en elkaar kunnen vinden vormen de basis voor alle activiteiten en initiatieven, om onze lokale economie te versterken: Van ruimte voor ondernemen, via innovatie en duurzaamheid tot maatschappelijk verantwoord ondernemen: Woudenbergers hebben elkaar lokaal en in de regio nodig. Alle deelnemers aan de avond waren en zijn het hier over eens.

Direct uitvoerbare ideeën die ter tafel kwamen zijn onder andere: een online netwerk- en kennisplatform, meer ruimte voor persoonlijke ontmoeting en uitwisseling maar ook, gezamenlijke initiatieven zoals 'collectieve duurzame energie, optimale bereikbaarheid, aandacht voor lokale producten en meer samenwerking in de winkelstraat. Een regionaal ondernemersloket waar ondernemende initiatiefrijke Woudenbergers terecht kunnen, is een wens waar ondernemers, inwoners en gemeente zich ook graag samen sterk voor maken.

,,Door te investeren in de unieke meerwaarde van Woudenberg; groen, recreatie en een aantrekkelijk, levendig dorp, waar je graag wilt zijn en wilt blijven, zetten wij Woudenberg samen sterk op de kaart", aldus De Kruif. De avond krijgt volgens de gemeente zeker een vervolg.