Woudenberg telt 87 miljonairs

WOUDENBERG In de gemeente Woudenberg wonen momenteel 87 huishoudens met minimaal een miljoen euro op de bankrekening. In Scherpenzeel zijn dat 51 huishoudens en in Renswoude 52. Dat blijkt uit onderzoek van Van Lanschot Bankiers in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Volgens dit onderzoek is Barneveld in deze regio één van de koplopers. Daar zijn 478 huishoudens met een vermogen van minimaal een miljoen euro, dat is 2,4 procent van het totaal. In absolute aantallen zijn alleen in de gemeenten Ede en Amersfoort meer miljonairshuishoudens. Procentueel gezien wonen de meeste miljonairs in deze regio in de gemeente Renswoude (2,9 procent, goed voor 52 huishoudens), op de voet gevolgd door Putten (2,5 procent, 213 huishoudens).

In Nijkerk, Rhenen en Woudenberg is 1,9 procent van de bevolking miljonair. Voor Nijkerk betekent dat in absolute getallen 309 miljonairshuishoudens, in Rhenen gaat het om 147 huishoudens en in Woudenberg om 87 huishoudens. In Leusden is 1,7 procent van de huishoudens miljonair, in absolute aantallen 208 huishoudens, Scherpenzeel (1,5 procent, 51 huishoudens), Ede (1,4 procent, 768 huishoudens) en Wageningen, Veenendaal en Amersfoort (alle drie 1 procent). In Wageningen zijn dat 192 huishoudens, in Veenendaal zijn dat er 259 en in Amersfoort 652.

Landelijk is het aantal miljonairs toegenomen, melden de onderzoekers. In totaal zijn er ruim 98.000 gezinnen met een vermogen van een miljoen of meer. Voor de crisis waren dat er 93.400. Bij de berekening is volgens de onderzoekers de waarde van de eigen woning en de schuld door een hypotheek niet meegerekend.