• Archief BDU Media

Woudenberg: Relatief veel nieuwbouwwoningen erbij

WOUDENBERG In Woudenberg zijn vorig jaar 98 nieuwbouwwoningen gebouwd, een groei van 2 procent. Daarmee zit de gemeente ruim boven het landelijke gemiddelde.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS. In 2018 werden in heel Nederland bijna 66 duizend nieuwbouwwoningen gebouwd. Met deze nieuwbouw groeide de totale woningvoorraad met 0,9 procent. In de gemeente Diemen nam de woningvoorraad door nieuwbouw met bijna 5 procent het sterkst toe (638 woningen).

De groei van het aantal nieuwbouwwoningen in Woudenberg is te danken aan Het Groene Woud. In totaal worden hier 438 woningen gebouwd  in de noordoost hoek van Woudenberg en grenzend aan het buitengebied zijn de afgelopen jaren 365 gebouwd. De gemeente verwacht dat medio dit jaar alle woningen zijn opgeleverd.

Tussen 2000 en 2009 groeide de woningvoorraad door nieuwbouw jaarlijks vaak met ruim 1 procent, gemiddeld zo'n 76 duizend woningen per jaar. Op het dieptepunt in 2014 was dat percentage geslonken tot 0,6 (45 duizend nieuwbouwwoningen). In de drie jaren daarna groeide het aantal nieuwbouwwoningen steeds harder. In 2018 werd er ook weer meer gebouwd dan het jaar ervoor, maar de groei viel wel terug.