• Hannie Lamberink

Woudenberg maakt kennis met walking football

WOUDENBERG Walking Football is de nieuwste sport voor zestigplussers. Verschillende voetbalverenigingen in het land wagen zich hier al aan. Bij deze nieuwe sport op een klein aangepast veld mag je niet rennen, is er geen lichamelijk contact, wordt er zonder keepers en met een lichte bal gespeeld. In Woudenberg zijn de sportbuurtcoaches vrijdag samen met de SWO gestart met een kennismakingsles Walking Football. De bedoeling is tot een wekelijkse training op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur te komen.

Sjoerd Versteeg en Jonathan Riezebosch: ,,We rekenden op vier of vijf ouderen maar het is fantastisch dat er veel meer liefhebbers gekomen zijn! Ook mensen met een beperking zijn welkom en kunnen zo toch lekker sporten. Iedereen mag zelf zijn grens bepalen!"

Versteeg lette er goed op dat deelnemers niet te fanatiek begonnen en hield elk kwartier pauze om te informeren hoe het ging. Wie rust nodig had kon gaan zitten. Opvallend was dat er meer vrouwen dan mannen waren en dat alle sporters genoten van het buiten bezig zijn. Zelfs een regenbuitje deerde hen niet omdat iedereen goed was opgewarmd door de warming up en de overspeeloefeningen van te voren. Zowel voor als na de training werd gezellig samen koffie gedronken. Wil Termaaten, die ook meedeed: ,,Niet alleen de beenspieren maar ook de lachspieren worden goed getraind!"

Meer info en/of aanmelden: Sjoerd Versteeg06 13516580 of via snowoudenberg@live.nl