• joost van velsen

Woudenberg houdt bijeenkomst voor mantelzorgers

WOUDENBERG - Degemeente Woudenberg houdt dinsdag 17 februari van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst voor Woudenbergse mantelzorgers. Aanmelden daarvoor is mogelijk tot 10 februari.

De rol van mantelzorgers is groot en is met de veranderingen in de zorg alleen maar belangrijker geworden. Er wordt namelijk meer verwacht van de omgeving van inwoners die ondersteuning nodig hebben. Tijdens de bijeenkomst gaat de gemeente graag samen met de mantelzorgers in gesprek over de veranderingen en input ophalen voor het nieuw op te stellen beleid over informele zorg waar mantelzorg een onderdeel vanuit maakt.

Wethouder Pieter de Kruif: ,,De veranderingen op het gebied van zorg en welzijn zorgen voor een nieuwe manier van werken. De zelfredzaamheid van inwoners en de inzet van hun eigen omgeving komen centraal te staan. Dit roept vragen op bij mantelzorgers zoals 'wat verwacht de gemeente van mij?' en 'wat gebeurt er als ik geen ondersteuning kan bieden?'. Na de bijeenkomst weet de gemeente wat de mantelzorgers verwachten, waar ze tegenaanlopen en welke behoeften zij hebben. De opgehaalde informatie nemen wij mee bij het opstellen van nieuw beleid. Ik nodig alle Woudenbergse mantelzorgers van harte uit voor deze bijeenkomst, en moedig alle inwoners aan om de bijeenkomst onder de aandacht te brengen van eventuele mantelzorgers in hun eigen omgeving."

Aanmelden

Mantelzorgers kunnen zich tot 10 februari 2015 aanmelden bij het secretariaat van de gemeente Woudenberg. Dit kan door te bellen naar tel. 14 033 of door een e-mail te sturen naar secretariaat@gemwoudenberg.nl. Vermeld bij een aanmelding per e-mail de volgende gegevens: Naam deelnemer(s) en telefoonnummer. Na het aanmelden ontvangen de deelnemers een bevestiging van hun aanmelding met daarin de locatie van de bijeenkomst, die wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen en is in elk geval in Woudenberg.