• Joke van der Heide

'Woudenberg groeit volop'

WOUDENBERG De geboorte van Oliver Roseboom op 6 november 2017 als 13.000ste inwoner was voor burgemeester Titia Cnossen een belangrijke mijlpaal in 2017. Dit vertelde zij maandagavond in haar Nieuwjaarstoespraak in Sport- en Cultureel Centrum De Camp.

Joke van der Heide

,,Net als kleine Oliver is onze gemeente volop in de groei en dat belooft wat voor de toekomst", vertelde zij trots. Met 285 nieuwe inwoners kende de gemeente relatief de grootste groei van de provincie Utrecht. Ook voor de groei van de werkgelegenheid hoort Woudenberg bij de sterkste relatieve stijgers.

VERKIEZINGEN Als belangrijk moment in 2018 noemde de burgemeester de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Zij vroeg aandacht voor het recht om te stemmen in ons land, voor mannen sinds 1917 en voor vrouwen vanaf 1919. In het kader van dit recht en als start van de verkiezingscampagne viert de gemeente op 10 februari De Dag van de Democratie in het Cultuurhuis. Bewoners worden dan uitgenodigd om deel te nemen aan een Lagerhuisdebat.

JAARWISSELING Cnossen keek terug op een rustige jaarwisseling zonder grote incidenten en trok de conclusie dat de voorzorgsmaatregelen van het politieteam Leusden/Woudenberg en de gemeente om vuurwerkoverlast te voorkomen heeft geholpen. De regen op Oudejaarsdag en het feit dat het dit jaar op zondag viel, speelden ook een rol volgens haar. Samen met de BOA en de wijkagent trof zij slechts één groep carbidschieters aan. De voorlopige balans van vernielingen door vuurwerk komt uit op een schade van 1.085 euro, een lichte daling ten opzichte van de 1.250 euro vorig jaar. De kapotte ruiten door vandalisme bij Zeeman en het voormalige pand van Shoeby aan het Poortplein vond zij vervelend voor de getroffen eigenaren.