• Foto: Betting Kroes

Woudenberg gaat meepraten over sneller internet

WOUDENBERG Wethouder Gijs de Kruif heeft woensdag de intentieverklaring 'Snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht' ondertekend. Hiermee slaan de provincie en diverse gemeenten de handen ineen om het Utrechtse platteland van snel internet te voorzien.

Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig zowel voor werk als privé een onmisbaar en bijna vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse leven. Bijna 12.500 adressen op het Utrechtse platteland zijn, in tegenstelling tot stedelijke gebieden, echter niet aangesloten op breedband internet. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat al haar bewoners over een snelle en betrouwbare internetverbinding kunnen beschikken. Dit is ook van belang om de economische en maatschappelijke kansen van het platteland te vergroten en te versterken. Daarom stelt de provincie een miljoen euro beschikbaar om de aanleg van snel internet hier mogelijk te maken. Wethouder Gijs de Kruif: ,,Het is fijn dat er geld beschikbaar wordt gesteld om de digitale bereikbaarheid in het Woudenbergse buitengebied te verbeteren. De agrarische sector heeft een belangrijke functie in het buitengebied, met uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven, en daarbij is een goede digitale snelweg onmisbaar. Daarnaast zijn er ook nog andere bedrijven en particulieren die gebaat zijn bij een snelle en betrouwbare internetverbinding."

De komende tijd zullen provincie en gemeenten kritisch bekijken wat er nodig is om snel internet in het buitengebied mogelijk te maken. De intentie is eventuele obstakels te minimaliseren en te onderzoeken of de bewoners open staan voor een sneller internet tegen een meerprijs ten opzichte van de kernen. De ambitie is dat ook het Utrechtse platteland in de periode 2017-2019 snel internet ter beschikking heeft.