• Gemeente Woudenberg

Woudenberg en Veenendaal gaan ICT-samenwerking aan

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen van de gemeente Woudenberg en wethouder Marco Verloop van de gemeente Veenendaal tekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ICT-beheer. Deze samenwerking biedt beide gemeentes de mogelijkheid voor een doorontwikkeling van de ICT.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Woudenberg en Veenendaal heeft tot gevolg dat de ICT-organisaties elkaar versterken en daarmee toekomstige ontwikkelingen op ICT-gebied beter kunnen volgen. Met behoud van zelfstandigheid van gemeente(n).

SAMENWERKING Wethouder Marco Verloop over het belang van de samenwerking voor Veenendaal: „De invulling van een gezamenlijke ICT-organisatie en -infrastructuur past bij de positie van Veenendaal als ICT-centrum van de regio FoodValley. Samenwerking met gemeenten in de regio zorgt voor een betere ICT-dienstverlening voor de inwoners van beide gemeenten."

DIGITAAL „Onze inwoners, ondernemers en partners willen antwoord op maat van onze gemeente. Onze maatschappij is grotendeels gedigitaliseerd. Klanten verwachten steeds meer van de gemeente dat zij haar dienstverlening digitaal inricht. Deze behoefte geldt vooral voor eenvoudige producten; de klant verwacht dat deze diensten digitaal beschikbaar zijn. Door samen te werken met een gemeentelijke partner, de gemeente Veenendaal, kunnen we zelfstandig blijven in (ICT)dienstverlening en borgen we het ICT-beheer voor de toekomst met behoud van een goede kwaliteit en ondersteuning van de bedrijfsvoering", verklaart burgemeester Titia Cnossen het belang van de samenwerking voor Woudenberg. Zij is blij met de samenwerking tussen beide gemeenten op dit gebied.