• VV Woudenberg

'Woudenberg is een pure club'

WOUDENBERG De technische staf van Woudenberg ondergaat volgend seizoen geen wijzigingen. Hoofdtrainer Jeroen Peters en assistent-coach Dennis Heshusius, die sinds het begin van dit seizoen samenwerken, hebben hun contract met één seizoen verlengd. ,,Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin", benadrukt Peters.

De oefenmeester uit Leusden begon een jaar geleden bij de huidige tweedeklasser, na het tussentijdse vertrek van Ruud van de Geest. De sfeer die op De Grift heerst, is er volgens hem één die het 'pure amateurvoetbal'. ,,Het is dorps, nuchter en menselijk. Woudenberg is een pure club. Verlies je drie keer op een rij, dan raakt niemand in de war. Andersom geldt hetzelfde: Win je zes keer achtereen, dan wordt ook niet zomaar de polonaise gelopen en benadrukt men wat er nog niet goed gaat. Die benadering van voetbal vind ik wel verfrissend."

De 57-jarige Peters, al decennialang amateurtrainer in de regio, maakte bij verschillende clubs anders mee. De club waar hij voor zijn komst werkte, was het altijd ambitieuze DOVO. ,,Dat wereldje heb ik inmiddels wel gezien. De realiteit is in de top van het amateurvoetbal soms ver te zoeken."

BOVENGRENS Bij Woudenberg heeft Peters met beperkte mogelijkheden te maken. De club doet het met eigen jongens uit het dorp en betaalt niet. ,,Ontwikkeling van het team, spelers beter maken en vervolgens zo hoog mogelijk proberen te spelen; dat is de volgorde. Met die aanpak is spelen in de eerste klasse je bovengrens en we moeten zorgen dat de tweede klasse de ondergrens van Woudenberg is, ook op de langere termijn."

In dat opzicht gaat Woudenberg na de winterstop meer energie steken in spelers tot 23 jaar, die in aanmerking komen voor Jong Woudenberg. ,,Die jongens gaan ook vaker met elkaar trainen. Daarmee verhogen we voor de jongste jongens de weerstand, zodat de stap van de jeugd naar het eerste hopelijk weer wat verkleind wordt."

Dit seizoen leverde Woudenberg in de tweede klasse G een prima eerste seizoenshelft af. Al was het voetballend wisselvallig, de geel-zwarten zijn 'Herbstmeister' van de tweede klasse G. Bovendien heeft Woudenberg de eerste periodetitel op zak. ,,Maar om te spreken over de titel, daar is het nog veel te vroeg voor. Bovendien hebben we een smalle selectie. Op bepaalde momenten voelt het allemaal nog te broos aan", benadrukt Peters.

Hij vormt sinds dit seizoen een trainersduo met de 28-jarige Dennis Heshusius. ,,Dennis is een heel talentvolle trainer, iemand vanuit de eigen gelederen. Ik vind het erg leuk om met hem samen te werken. Hij heeft een goede kijk op het spelletje", vindt Peters. Volgens hem is Heshusius weliswaar een ´rustige jongen, maar heeft hij wel overwicht binnen de groep´. ,,Een talentvolle trainer, die ik ook graag de ruimte geef." Peters weet wel wat Heshusius zo snel mogelijk moet doen: ,,Z'n TC 2-diploma halen. Dat heeft hij in zich."