• Sparkle

    Aimeev83

Woudenberg blijft verstoken van kerstverlichting

WOUDENBERG Waar bij buurtdorpen als Scherpenzeel de kerstverlichting al weer sfeervol brandt, blijft het in Woudenberg bij de grondspots die het hele jaar aanwezig zijn.

Vorig jaar stelde de toenmalige voorzitter van winkeliersvereniging DES dat deze nieuwe grondspots gedeeltelijk de vervanging voor de kerstverlichting vormden. Ook dit jaar komt er geen aanvullende kerstverlichting. Secretaris Bert Geijtenbeek vertelt dat het gezamenlijke Ondernemingsfonds van de DES geen middelen heeft om dit te realiseren.

De DES is wel actief met de voorbereidingen voor een kerstmarkt op vrijdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur. ,,In de Dorpstraat verwachten we ruim 30 marktkramen die door winkeliers en marktkooplieden bezet worden. Daarnaast bieden wij 5 gratis kramen aan voor lokale goede doelen, verenigingen en stichtingen. Ook de eierhoogheden zijn present”, vertelt Geijtenbeek.

Hij voegt toe dat op dit moment ook de spaaractie ‘Woudenberg winkelt leuk’ loopt. Bij aangesloten winkeliers krijgt de consument 1 of meerdere spaarzegels. Bij een volle spaarkaart maakt de consument vervolgens kans op 1 van de 150 winkelprijzen.