• Joke van der Heide

Workshop over eenzaamheid

WOUDENBERG Coalitie Erbij Woudenberg verzorgt op maandagavond 1 oktober een workshop/informatiebijeenkomst over eenzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint in De Camp (Bosrand 15-17), wordt ook inzage worden gegeven in de mate van eenzaamheid per leeftijdsgroep in Woudenberg.

De workshop vindt plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Tijdens de workshop/Informatiebijeenkomst komen deelnemers meer te weten over wat

eenzaamheid is. Zo zijn er verschillende vormen van eenzaamheid. Er wordt gekeken naar de oorzaken en gevolgen. Ook komen de risicogroepen aan bod, evenals hoe eenzaamheid kan worden gesignaleerd. Naast een presentatie is er tijdens een brainstormsessie ruimte voor onderlinge uitwisseling en te leren van elkaars ervaringen. Bij voldoende belangstelling kan in het voorjaar van 2019 een verdiepingstraining worden georganiseerd.

Opgeven voor de bijeenkomst kan tot 22 september bij Jeanine Schaling via 033-286 33 73; of jeanine@schaling.nl