• Hannie Lamberink-van de Veen
  • de stand van Welfare

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Wintermarkt in het Cultuurhuis ´druk bezocht´

WOUDENBERG De wintermarkt op de begane grond van dhet Cultuurhuis werd vrijdag 1 december vanaf 15.00 uur goed bezocht.

Loes Zuidema en Nel van Dorp van de in het Cultuurhuis gevestigde winkel, 'Hip en Handgemaakt', namen het initiatief voor deze wintermarkt: ,,We verkopen in ons winkeltje handgemaakte producten van creatieve Woudenbergers en van Welfare. Elke maand wisselen we ons assortiment. Zo vlak voor de feestdagen is het leuk om deze producten extra onder de aandacht te brengen als cadeau-artikelen. Ook doen nu nieuwe mensen mee, wat weer nieuw publiek naar de markt trekt. Bij deze wintermarkt hebben de andere cultuurhuispartners zich aangesloten, waardoor een afwisselend aanbod ontstond."

HAAKWERK Er was veel haakwerk te koop zoals mutsen, sjaals en kerstboomversiering bij Welfare, het handwerkatelier van Nanda van de Peut en bij Cees de Greef, maar er waren ook zelfgemaakte kaarten bij Franca Schonewille, glas, keramiek en kerstversieringen bij Krista Israëls en Justine Starrenburg van de Kunstberg en Woudenbergmokken en tweedehands boeken over de geschiedenis bij Oud Woudenberg. Loes Zuidema verkocht kettingen en sieraden en Marianne Hoeven promootte haar yogacursussen.

RITMES EN MELODIEËN Halverwege de middag was er de meeste animo. Ook daarna bleven bezoekers binnendruppelen. Het optreden van de djembégroep van Mandingo Tingana Victor lokte voorbijgangers naar binnen, doordat ze zelfs op straat te horen waren met allerlei Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes en melodieën. De bibliotheek vertoonde de familiefilm ´De club van Sinterklaas en geblaf op de pakjesboot´. De uitslag van de Facebook-actie werd om 17.00 uur bekend gemaakt. Ook was er in galerie de Kunstberg gelegenheid om de expositie van Martine Krikke te bekijken. Nanda van der Peut van het handwerkatelier: ,,Het maakt niet uit of deze activiteit veel opbrengt, het gaat om het plezier en de ontmoeting."