• Gerwout Lamberink

Winterfeest in Woudenberg met ijsbaan

WOUDENBERG Het Winterfeest in Woudenberg wordt er een met ijsbaan. Dat meldden de drie initiatiefnemers maandag nadat de vergunning rond kwam.

De ondernemers, Lia van de Beek (Herry'sBar), Netty van der Tas (cafe Moestas) en Evert van Bentum (boerderij De Weistaar) realiseren daarmee het idee om een winterversie te organiseren van de Woudenbergse proeverij die elk jaar op 2e zaterdag van juli wordt gehouden.

WINTER PROEF Eind juni werd er gestart met de organisatie van de Winter Proef. ,,Het is een enorm karwei om zo'n evenement van de grond te krijgen", vertelt Evert van Bentum. De laatste zes weken hadden de initiatiefnemers elke dag contact met elkaar om voor de inwoners van Woudenberg en omstreken een winterfeest van 10 tot en met 17 december van de grond te krijgen. ,,Het werd spannend of het door kon gaan. Gisteren, maandag 28 november, kregen we een telefoontje van de gemeente met het verlossende woord dat de vergunning verleend wordt. Een enorme opluchting", aldus Van Bentum.

Lia van de Beek heeft de contacten bij gemeente Woudenberg als zeer prettig ervaren. ,,Zelfs B en W werden ingeschakeld om de vergunning op tijd rond te krijgen´´, meldt zij.

De Woudenbergese proeverij wordt op 10 december van 15.00 tot 21.00 uur gekoppeld aan de kerstmarkt die de Winkeliersvereniging DES organiseert. ,,Er werd bewust samenwerking gezocht, omdat beide evenementen elkaar kunnen versterken", vertelt Evert. De kerstmarkt van Woudenberg had een impuls nodig omdat de bezoekersaantallen tegen vielen afgelopen jaar.

SLUITEND Dankzij onder andere hoofdsponsor Lammert Wilbrink beheer, DES en de gemeente Woudenberg is de begroting sluitend om alle kosten te kunnen financieren. Projectontwikkelaar Lammert Wilbrink is blij dat er een evenement wordt georganiseerd voor alle burgers van Woudenberg.

Het programma van 10 tot en met 17 december vindt plaats op en rond de Voorstraat met een aangekleed horecaplein op de parkeerplaats van de Middenstraat. De kerstmarkt vindt 10 decembert plaats in de straten rond deze parkeerplaats. Alle standhouders gaan hun waar aanprijzen vanuit een kerstmarkthuisje. De Woudenbergese horeca laat op het winterplein gerechtjes en drankjes proeven in een winters decor.

SCHAATSCLINICS ,,Het gaat een fantastisch mooi winterplein worden", meldt Netty van der Tas. ,,De parkeerplaats wordt omgetoverd tot een winters sfeerplein, met zelfs een heuse ijsbaan. Aan alles is gedacht om een sfeer van gezelligheid te creëren. Sneeuwkanonnen, vuurkorven en een mega grote kerstboom zullen bijdragen om de winter te accentueren. De ijsbaan blijft na 10 december liggen tot en met zaterdag 17 december. Zondag 11 decemeber is de baan gesloten. De scholen worden benaderd om overdag gratis gebruik te maken van de ijsbaan. Na 16.00 uur wordt het ijs opengesteld voor publiek. Schaatsvereniging Woudenberg begeleidt de scholen en andere bezoekers en verzorgt ook schaatsclinics.´´

ARRANGEMENT De ijsbaan is een grote kostenpost. Om dit te kunnen financieren heeft de organisatie een all-in winterarrangement samengesteld. ,,Wie wil kan op vrijdag 16 december een stoel kopen die recht geeft op 2,5 uur lang onbeperkt eten, drinken en schaatsen. Een leuk idee om samen met familie, vrienden en of collega's in een unieke ambiance te genieten van een Winterbuffet van De Weistaar, aangevuld met drankjes van de cafés Moestas en Herry's bar.´´

De arrangementen zijn te boeken via proeverijwoudenberg@hotmail.com of 06-2711 6775

Voor meer info: kijk op faceboekpagina Woudenbergse proeverij en/of www.deswoudenberg.nl