• Hannie van de Veen
  • Buiten werd ambachtelijk brood gebakken in een houtoven

    Hannie van de Veen

Winterfair in de Weistaar

WOUDENBERG Voor de 19e keer werd op 13, 14 en 15 november de Winterfair gehouden in boerderij de Weistaar aan de Rottegatsteeg. Elk jaar heeft deze binnenbeurs met zeventig kramen een ander thema. Dit jaar was dat 'Landelijk Onthaasten'. In al die jaren is er een prima samenwerking ontstaan met de Weistaar. Organisatoren Joke Marcus en Loes van Hees van L&J Art Company zijn enthousiast over hun service, de verzorging van de standhouders en de prachtig gerestylde zalen.

,,Onze fair met winterse trends en luxeproducten past goed bij de uitstraling van de Weistaar. Daar kiezen we onze standhouders ook zorgvuldig op uit." Het weekend voor de fair zijn ze met vele vrijwilligers druk bezig met opbouwen. Bij de Winterfair was van alles te zien en te koop: kleding, brocante, woon- en tuindecoraties, delicatessen, kunstnijverheid, sieraden enzovoort. Ook op het voorplein voor de ingang waren al stands zoals van Brandhof Bijzonder Brood dat ter plaatse in een houtoven gebakken werd. Binnen werden de vele bezoekers verwelkomd door de Fairlady's die dit keer in modieuze dierenprintsjaals gekleed waren. Tijdens de Winterfair was er niet alleen van alles te zien, te proeven en te koop, maar er was ook van alles te doen: kleuranalyse, workshops macramé, zeep maken en decoreren met krijtverf en demonstraties glasfusion, kralen rijgen en porselein schilderen. Nathalie Pagie en Tessa de Gruijter signeerden hun boeken.

Voor livemuziek zorgden accordeoniste Karin Brons en optredens van smartlappenkoor 'Gedeelde Smart' uit Amersfoort en het Woudenbergse spoorkoor in Dickenskleding. Joke: ,,Elk jaar zijn er wel standhouders die zich afmelden. Daar is een reservelijst voor. Maar nu gebeurde dat op het allerlaatste moment. We zijn heel blij met invalster Nelleke Slotman van Bloomed die nu de workshop groendecoraties maken vakkundig verzorgde."

Volgend jaar viert de Winterfair haar twintigjarig jubileum.