• ,,Onze spullen staan niet verspreid, maar vormen zo wel een eenheid.''

    Hannie van de Veen
  • v.l.n.r. Gerrie Hennipman, Yvonne Luyendijk, Loes Zuidema, Cees de Greef en Gerda van der Linde

    Hannie van de Veen

'Winkel was slecht zichtbaar'

WOUDENBERG Wie het Cultuurhuis binnenloopt valt waarschijnlijk een verandering op: langs het looppad staan kasten en vitrines met handgemaakte artikelen. Dat is voortaan het winkeltje Hip en Handgemaakt.

Deelnemers Cees de Greef, Loes Zuidema, Yvonne Luyendijk, Gerda van der Linde en Gerrie Hennipman leggen uit: ,,We vonden ons winkeltje al langer slecht zichtbaar. Het viel niet op vanaf de straat en ook bezoekers van de bank en bibliotheek in het Cultuurhuis zagen het winkeltje niet. Bovendien was de deur vaak dicht. Het Cultuurhuis wilde de ruimte eigenlijk multifunctioneel gaan gebruiken. In overleg kwamen we toen tot deze oplossing. Onze spullen staan niet verspreid, maar vormen zo wel een eenheid. Alleen het glaswerk staat nog in de oude vitrine. We hebben nu meer ruimte en kunnen nog meer sieraden, haakwerk, breiwerk, glasobjecten, poppenkleertjes, kaarten, babycadeautjes en keramiek maken en verkopen. We hopen op meer en ook op jongere deelnemers met hele andere producten van hout, metaal of fimoklei."

Cees: ,,Je verkoop is nooit te voorspellen. Ik heb deze week al twee items verkocht dus dat is hoopvol. Hoe het zal gaan lopen is afwachten.'' De medewerkers overleggen regelmatig en wisselen samen het assortiment op de laatste donderdag van de maand. ,,We zijn niet commercieel maar louter 'hobbymatig'. Het is ontspannend en een uitdaging om creatief bezig te zijn en iets nieuws te maken. De opbrengst is voor een goed doel of voor de aanschaf van nieuw materiaal, want het is een dure hobby. Ook op onze markten laten we zien wat we maken. Onze eindproducten zijn altijd nuttig." Nieuwe deelnemers kunnen contact zoeken met Yvonne Luyendijk via 06 20797644 of
ygjhermkens@hotmail.com