• Pieter Plug (via Twitter)
  • Foto: Freek Wolff

Wilke Dekker neemt op 'indrukwekkende' manier afscheid van Renswoude

RENSWOUDE In een bomvol muziekgebouw 't Podium in Renswoude heeft Wilke Dekker vrijdagmiddag afscheid genomen als burgemeester. Dat gebeurde in een buitengewone raadsvergadering. De scheidend burgemeester kreeg bij zijn entree een staande ovatie van de zaal.

Dekker werd op 1 juni 2011 benoemd tot waarnemend burgemeester van Renswoude. Per 17 januari 2012 werd hij de kroonbenoemde burgemeester. Voor zijn burgemeesterschap was hij onder meer twaalf jaar wethouder in Ede. Dekker werd 28 februari 2014 getroffen door een hersenbloeding en werkt sindsdien aan zijn herstel. Sindsdien werd zijn functie waargenomen door Annelies van der Kolk.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst waren er onder meer toespraken van Commissaris van de Koning Willibrord van Beek en CDA-politicus en Statenlid Bert Komdeur. Aansluitend volgde een afscheidsreceptie voor Dekker en zijn echtgenote.

REACTIES Op Twitter sprak Pieter Plug, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten, van een ,,bijzondere bijeenkomst''. De Edese wethouder Marije Eleveld vond het afscheid ,,zeer indrukwekkend''. ,,Het gebeurt niet vaak dat tijdens anderhalf uur aan speeches de zaal van begin tot eind geboeid en ontroerd luistert.''