Wethouder opent nieuwe Galerie Dalhuijsen

WOUDENBERG Na veel voorbereidend werk was het vrijdagmiddag 5 februari dan zover: Galerie Dalhuijsen werd feestelijk geopend door wethouder Pieter de Kruif, in het bijzijn van vele genodigden.

Initiatiefneemster Nicole Kruimel heette iedereen welkom en in het bijzonder Gerard Dalhuijsen, de eigenaar van Dalhuijsen Wonen en Slapen, haar compagnon Ineke Wurfbain, de wethouder en de eerste exposanten: Ad Noorlander en Brunhilde van Vuuren.

In de toespraak van Pieter de Kruif  stonden de samen met Nicole bedachte twee stellingen centraal: 'De Woudenbergse bevolking is creatief' en 'Kunst en ondernemerschap kunnen succesvol samengaan'. Er zijn in Woudenberg veel mogelijkheden om met kunst bezig te zijn en wie niet zelf kunst vervaardigt, kan ernaar gaan kijken om ervan te genieten, om mensen te ontmoeten, om geestelijk gestimuleerd te worden, omdat een thema of zienswijze je aanspreekt of om kunst te kopen.

Dat een winkel en een galerie, die zich op de eerste etage bevindt, nu samengaan is een veelbelovend en hopelijk succesvol initiatief, aldus de wethouder.

Met een schildersmes maakte De Kruif een streek verf op het door Ad Noorlander geschilderde werk 'Galerie Dalhuijsen' waarna hij het signeerde. Zo opende hij de galerie. Boven kon iedereen de ruime galerie bewonderen met grote, kleurige schilderijen met boten, water en zonlicht van Noorlander en werkstukken en bronzen figuren van Van Vuuren op sokkels. Informatie: galeriedalhuijsen@gmail.com of Nicole Kruimel, 06-48053664.