Wethouder met kinderen naar de speeltuin

WOUDENBERG In het kader van het project Actieplan Spelen maakte wethouder Pieter de Kruif woensdag samen met de leerlingen van de Koningin Julianaschool een rondgang door hun wijk en liet zich bijpraten over hun favoriete en minder favoriete speelplekken. Wethouder Pieter de Kruif: ,,Leuk om van de kinderen zelf te horen waar ze het liefst buitenspelen, welke obstakels ze tegenkomen en wat hen stoort. Het Actieplan Spelen is een mooi project met als doel betere en mooiere speelplekken en voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente te realiseren." Ook de overige Woudenbergse basisscholen maakten samen met een adviesbureau een rondgang langs de speelplaatsen in hun wijk.

De kinderen lieten de wethouder hun favoriete speeltoestellen en geheime hutten zien en demonstreerden waar op straat gevoetbald kan worden en waar het gevaarlijk oversteken is. De belangrijkste speelplekken zijn voor de kinderen toch wel de die met de toestellen, zoals de kabelbanen, de grote band- of nestschommels, de skatebaan en de tafeltennistafels. Sommige dingen konden nog wel beter volgens de kinderen, zo vonden de voetballers de voetbalveldjes te hobbelig en te nat en mochten er wel netten in de goals. Ook lag er soms best veel zwerfvuil bij de speelplekken.

SPEELENQUETE Ook de oudere jeugd deelde hun ervaringen en wensen met betrekking tot het sporten en ontmoeten van Woudenberg. Meer dan honderd jongeren hebben inmiddels de online enquête 'chillen in Woudenberg' ingevuld. Jongeren die dit nog niet gedaan hebben, kunnen tot donderdagavond 8 oktober hun mening geven via: http://www.obb-ingenieurs.nl/enquete/jongeren_woudenberg.

De gemeente analyseert momenteel samen met de betrokkenen de huidige speelruimten en is bezig met het formuleren van de uitgangspunten van het Actieplan Spelen. Na vaststelling van het plan door de gemeenteraad kan de gemeente aan de slag met de uitvoering ervan ter verbetering van de speelplekken en voorzieningen voor kinderen en jongeren in Woudenberg.

INFO Voor meer informatie en vragen over het Actieplan Spelen kunnen inwoners contact opnemen met Démiencke Brinkman, projectleider Actieplan Spelen, via het telefoonnummer 14033 of via e-mail d.brinkman@woudenberg.nl