• Minister Hugo de Jonge

    ANP Foto

Werkbezoek minister Hugo De Jonge

WOUDENBERG Minister Hugo de Jonge brengt maandag 18 februari een werkbezoek aan Woudenberg. In De Voorhof zal hij in gesprek gaan met diverse instanties en inwoners over eenzaamheid.

Joke van der Heide

Als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet Hugo de Jonge zich actief in voor de bestrijding van eenzaamheid in onze samenleving. Minister: ,,Eenzaamheid is misschien wel een verschijnsel dat typisch is voor ons tijdsgewricht van individualisering, maar dat betekent niet dat we het maar moeten accepteren als een fact of life."

Ook lokaal wil het CD(J)A werken aan het terugdringen van eenzaamheid door het voorkomen van isolement en versterken van de sociale cohesie. ,,In dit kader hebben wij minister De Jonge uitgenodigd voor een bezoek. Dat doen we samen met andere CDA afdelingen in de regio (afdelingen Scherpenzeel, Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Leusden) en de provinciale CDA afdeling Utrecht", vertelt fractievoorzitter Michel Hardeman.

Het CD(J)A Woudenberg zet het onderwerp actief op de politieke agenda en probeert ook met concrete acties als afdeling aandacht voor de problematiek te vragen. ,,De problematiek is groot. Ondanks de kleinschaligheid van Woudenberg en het bloeiende verenigingsleven in ons dorp geven de cijfers aan dat er zelfs meer dan in andere gemeenten in de provincie Utrecht sprake is van eenzaamheid. Ik ben dan ook heel erg blij dat de vicepremier zijn verhaal wil delen in Woudenberg", aldus Hardeman.

De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in de Voorhof in Woudenberg.