• De kavel waarop Welkoop zich zal vestigen.

    Joke van der Heide
  • BDU Archief
  • De stationsgebouwen maken deel uit van de kavel die nu is aangeboden aan Welkoop.

    Joke van der Heide

Welkoop Woudenberg verhuist 'naaroverkant'

WOUDENBERG De gemeente maakt bekend dat de Welkoop aan de Parallelweg verhuist naar de overkant en zich zal vestigen op het terrein achter de nieuwe Hoogvliet.

Na jarenlang onderhandelen liggen de afspraken met de Welkoop vast. Er wordt op dit moment gewerkt aan het opstellen van een conceptovereenkomst, die in augustus met Welkoop zal worden besproken. Het is vervolgens de bedoeling dat de verkoop in september helemaal rond is, aldus de gemeente.

De monumentale stationsgebouwen maken deel uit van de kavel die is aangeboden aan Welkoop. Op vragen van de raad geeft de gemeente aan dat behoud van deze gebouwen uitgangspunt van de verkoop is. Het is volgens de gemeente echter wel aan Welkoop om hier, binnen bestaande wet- en regelgeving, een voorstel voor te maken.

De directie van Kwantum heeft de gemeente laten weten na sluiting van de Woudenbergse vestiging af te zien van de kavel. Projectontwikkelaar Lammert Wilbrink heeft tot eind van dit jaar de tijd om een koper te vinden die past op deze locatie.

De gemeente heeft nog niet gehoord of de panden van Kwantum en Welkoop al verkocht zijn, en zo ja, aan wie. Het pand van Kwantum was eigendom van Hoogvliet. ,,Het is aan hen aan wie ze het verkopen. Ook de Welkoop zal zelf een koper zoeken", aldus een woordvoerder van de gemeente.