• Hugo van Kolfschoten, Antwan van der Aa en Jacco van de Essenburg heten iedereen welkom

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Er werd volop genoten van alle attracties en speeltoestellen.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'We laten niemand in de kou staan'

WOUDENBERG Dankzij Stichting Burgerinitiatief Woudenberg en de Pyramide van Austerlitz beleefden 48 kinderen en ouders zaterdag een geweldige dag bij de Pyramide van Austerlitz.

Bij aankomst werd iedereen eerst voorzien van een gehaakt armbandje om herkenbaar te zijn tussen alle gasten. Bij het arrangement hoorden ook patat, een snack en een ijsje en dan is herkenbaarheid voor het personeel wel handig. Na koffie, limonade en het uitdelen van een zakje met een koek, een mandarijntje en muntjes voor de attracties kon iedereen op avontuur in de speeltuin en het pretpark gaan. Vooral het pretpark met de zweefmolen, de draaimolen, de vliegtuigjes, het treintje en de botsautootjes trok de kinderen. Er werd volop genoten van alle attracties en speeltoestellen maar ook van het mooie weer, de traktaties en gezelligheid onderling.

Hugo van Kolfschoten: ,,Tijdens het Glazen Huis op het Poortplein op Haantjesdag raakte ik in gesprek met Jacco van de Essenburg. Een financiële sponsoring bied ik niet, maar in natura kan ik op deze manier toch bijdragen. Stichting Burgerinitiatief mag een dag hier komen spelen en wij voorzien ze van alles wat nodig is om er een topdag van te maken. Voor deze gezinnen zit zo'n dagje pretpark er anders nooit in." Jacco vertelt dat er steeds meer gezinnen een beroep op Stichting Burgerinitiatief doen vanwege financiële problematiek. Niet alleen sturen officiële instanties als de Kleine Schans, Vluchtelingenwerk en bewindvoerders mensen door maar zelfs uit de regio wordt hij benaderd. ,,Wij laten niemand in de kou staan dus die mensen helpen we ook. Mijn vrouw Mirjam zorgt 6 dagen per week voor de uitgifte van voedselpakketten en spullen. Dit dagje uit hebben we met beide handen aangepakt. Je ziet mensen even ontspannen met hun kinderen. Daar zetten wij ons voor in."