Wateroverlast op agenda van politiek

WOUDENBERG De informatie uit de enquête over grondwaterproblemen in juni en juli geeft de gemeente meer inzicht bij het opstellen van het grondwaterbeleid. Dit is echter niet de enige vorm van wateroverlast. In de nacht van 30 op 31 augustus en op 4 september hebben extreme regenbuien ook gezorgd voor wateroverlast.

,,Het gaat alleen om een ander probleem", vertelt wethouder Gijs de Kruif. Samen met de beleidsmedewerker riolering, water en projecten, Ruud van der Velden, geeft hij uitleg over beide veroorzakers. Allereerst het grondwater. Uit de enquête blijkt dat maar liefst 47 procent van de deelnemers wateroverlast heeft in de kruipruimte en de kelder of kelderkasten. Vooral in het noordelijke gedeelte van Woudenberg, het Griftpark en de Oranjebuurt, speelt dit.

De afgelopen twee weken zijn er circa twintig meldingen binnen gekomen van de andere veroorzaker van wateroverlast, de extreme regenbuien. Lees in De Woudenberger van dinsdag 13 oktober wat er aan beide vormen van wateroverlast gedaan kan worden en wat de rol van de gemeente hierin is.