• Cor van Setten
  • Saan Bouw

Wartburgschool damkapioen van Woudenberg

WOUDENBERG Schooldamtoernooi

Het jaarlijkse schooldamtoernooi dat damvereniging DAWO op woensdagmiddag 25 januari j.l. organiseerde was weer een groot succes. Dit toernooi vond dit keer plaats op de Olijfboom.

Hannie Lamberink

Uit groep 7 en 8 streden 40 leerlingen van de Jan Ligthartschool, de Olijfboom, de Julianaschool en de Wartburgschool tegen elkaar in 6 ronden van 25 minuten. Elk team bestond uit 9 of 10 leerlingen.

Kampioen van Woudenberg voor 2017 werd de Wartburgschool met 12 punten en 75 bordpunten.

De Julianaschool werd tweede met 7 punten en 62 bordpunten. De Olijfboom eindigde als 3e met 4 punten en 49 bordpunten en vierde werd de Jan Ligthartschool met 1 punt en 44 bordpunten.

PROVINCAAL Woudenbergs kampioen de Wartburg en nr 2 de Julianaschool mogen nu op 18 maart binnenkort meedoen aan het provinciaal kampioenschap in Baarn. De Olijfboom is dan reserve. Bij de provinciale kampioenschappen zijn alleen deelnemers uit groep 8. Er wordt gespeeld met viertallen en één reserve.

TALENTEN Cor van Setten: ,,Het was weer een gezellig toernooi. Bij deze schoolkampioenschappen werden een paar veelbelovende talenten ontdekt. Milou Dorrestijn van de Jan Ligthartschool, Thijmen de Zwarte van de Olijfboom en Martien Roodnat van de Wartburg wisten al hun 6 partijen te winnen. Als damvereniging hopen we dat de kinderen plezier in het damspel hebben gekregen en misschien eens komen kijken bij onze oefenavonden."

Meer info: www.updb-dammen.nl/1_updb/Verenigingen/DAWO_Woudenberg.html