• Lia van der Beek, die Herry opvolgde: ,,Natuurlijk is er 30 maart ook eten en drinken. -

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Warmte en herkenbare details'

WOUDENBERG Veel Woudenbergers kennen Herry's Bar, die op 1 februari 25 jaar bestond. Dat wordt 30 maart vanaf 14.00 uur gevierd met een Hollandse avond.

Hoewel naamgever Herry Veenendaal in 2015 overleed, leeft zijn naam voort in de zaak die hij in 1994 overnam van Jan Donkervoort. Bar-bistro 't Karaf werd toen Herry's Bar. Hij gaf het de sfeer van een truckerscafé. Als echte Woudenberger kende Herry het dorp goed en wist hij wat er speelde. Hij hield van 'reuring' in het dorp en zette zich daar graag voor in. Herry's Bar heeft een vaste klantenkring en krijgt zomers aanloop van toeristen en campinggasten van wie er velen elk jaar terug komen. De zaak werd in 1999 verbouwd. Geluidsoverlast werd aangepakt, de keuken verdween en achter in kwam een ruimte voor feesten en thema-avonden.

Lia van der Beek, die Herry opvolgde, werkte er al vaak. ,,Ik heb even getwijfeld of ik dit jubileum wel wilde vieren, maar de gedachte aan Herry die altijd te porren was voor feestjes deed me besluiten het toch te doen. Iedereen is blij dat de bar na zijn overlijden voortgezet werd. Ik hoop dat er ook mensen van vroeger naar het feest komen. De Maarnse Ouwe Rockers treden op en er is een quiz over de afgelopen 25 jaar. Hoogtepunten waren vroeger de themafeestjes, de DJ's, frikandellenwedstrijden en het haring happen. Natuurlijk is er 30 maart ook eten en drinken."

Het werk in de bar bevalt haar goed: ,,Het is afwisselend. Er gebeurt altijd wel wat. Zomers organiseren we 'Proef' en we werken mee aan Haantjesdag en Koningsdag. Samen met Moestas zou ik wel een evenement willen organiseren maar dat is lastig. Regelgeving over roken en alcohol maakt het steeds moeilijker om je zaak draaiende te houden. Ik zou graag meer jongeren trekken maar die gaan tegenwoordig liever naar festivals of ze trekken naar de stad. Meer horecagelegenheden in het dorp zou leuk zijn maar de nieuwe plannen zie ik nog niet gebeuren. Een bar moet juist een oud pand met warmte en herkenbare details zijn. Dat vinden mensen gezellig. Het is het leukst als bezoekers daar hun eigen feestje bouwen."