• Landgoederen en buitenplaatsen in Woudenberg opengesteld voor wandeling.

    Joke van der Heide

Wandelen voor water in Bertoua

WOUDENBERG Op zaterdag 16 juni zijn diverse landgoederen en buitenplaatsen in Woudenberg opengesteld voor de traditionele Rotary- wandeling voor schoon drinkwater.

Joke van der Heide

Met deze gratis wandeling wil de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg allereerst de inwoners en toeristen laten genieten van het prachtige landschap, de rust, bloemen, beken en uitzichten van het mooie buitengebied van Woudenberg. Daarnaast willen zij geld inzamelen voor waterputten in Bertoua, Kameroen.

VOOR EIGEN REKENING Er zijn deze dag twee wandelingen van 5 en 10 km uitgezet. Paaltjes met het Rotarylogo wijzen de weg. Tijdens de wandeling zijn er diverse punten waar de deelnemers verrast zullen worden. Met uitleg over het landschap, muziek en een hapje of drankje. De start van de wandelingen is tussen 14.00 en 14.30 uur op het terrein van de Kruijff Accountants, Ekris 42 in Woudenberg. Deelname aan de wandeling is kosteloos. Om toch voor het goede doel geld in te zamelen biedt de Rotary voor en na afloop van de wandeling de deelnemers een hapje en drankje aan voor eigen rekening . Er zal ook een collectebus aanwezig zijn voor een vrijwillige donatie voor het goede doel.

DRINKWATERPROJECT Een doel dat de Rotary Woudenberg-Scherpenzeel na aan het hart ligt. Deze serviceclub is zestien jaar geleden in de regio Bertoua in Kameroen gestart met een waterproject. Wat klein begon is uitgegroeid tot een groot project: 250.000 mensen hebben nu toegang tot schoon drinkwater in 53 waterputten en waterplaatsen. Voor schoondrinkwater is echter meer nodig dan de installatie van een put alleen. Door samen te werken met een plaatselijke Rotaryclub, de bevolking en bedrijven kunnen de watervoorzieningen in 2020 zelfvoorzienend zijn. Aanmelden voor de wandeling kan via rcsw1570+wandeling@gmail.com. In totaal kunnen er maximaal 100 wandelaars deelnemen.