• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Waardering voor inzet scheidend wethouder Didi Dorrestijn

RENSWOUDE Tijdens een buitengewone raadsvergadering in gebouw 't Podium is vrijdagmiddag afscheid genomen van wethouder Didi Dorrestijn. In verband met haar verkiezing tot lid van Provinciale Staten in Utrecht legt zij haar functie per 14 april neer.

Naar schatting zo'n ruim honderd belangstellenden onder wie, burgemeester Wilke Dekker, die vanwege ziekte buiten functie is, en zijn echtgenote, alsook burgemeester Ben Visser van Scherpenzeel en Titia Cnossen burgemeester van Woudenberg, diverse wethouders en oud-wethouder en oud burgemeester Marten Hulst van Renswoude waren bij deze buitengewone raadsvergadering aanwezig.

Op het podium in het muziekgebouw nam de gemeenteraad plaats terwijl Didi Dorrestijn, haar echtgenoot en kinderen in de zaal de loftuitingen van de diverse sprekers mochten aanhoren.

Burgemeester Annelies van der Kolk: ,,Je bent negen jaar wethouder in deze mooie gemeente, de Heerlyckheid Renswoude, Kasteeldorp in het groen omringd door de Grebbelinie. In die negen jaar heb jij je enorm ingezet om dit dorp te ontwikkelen ook voor toekomstige Renswoudenaren, maar tevens het moest wel echt Renswoude blijven.''

,,Didi, jij was niet alleen betrokken op zaken uit jouw portefeuille, maar ook bij onderwerpen uit de portefeuille van wethouder Vlastuin of mijn portefeuille. Vaak stelde jij de vraag 'Is dit nu goed voor de inwoners en ondernemers van Renswoude?' Verantwoordelijk was je ook. Je ging naar die bijeenkomsten waar je moest zijn, ook al was je parttime wethouder.''

Dorrestijn wordt in Renswoude opgevolgd door Hans van de Pol.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 14 april.