• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Joke Marcus Rellum

Vuurdoop ´Zeven Tinten Grijs´

WOUDENBERG Het gegeven dat er al al verschillende koren en zanggroepen zijn in Woudenberg heeft een aantal mannen er niet van weerhouden om een nieuwe groep te starten: 'Zeven Tinten Grijs'. De groep treedt 12 maart voor het eerst op in Woudenberg.

Hanny Lamberink

Deze groep bestaat uit zeven mannen die allemaal boven de boven zijn en graag liedjes uit hun jeugd zingen. Ook is er een geluidsman. In een gezellige repetitieruimte achter het huis van Martin Rellum aan de Stationsweg wordt elke dinsdagavond gerepeteerd. De heren zingen voor hun plezier maar willen dat wel zo goed mogelijk doen.

BEGRAFENIS Martin: ,,Met een paar jongens die ik in 2013 op de rockschool in Amstelveen ontmoette besloten we samen te gaan zingen. We oefenden toen bij 'mede-oprichter' Erwin Daams thuis. Er zijn nu nog 3 leden over van het begin. De samenstelling van de groep is inmiddels al verschillende keren gewisseld. Erwin Daams is helaas overleden. Op zijn begrafenis traden we voor de eerste keer op. We zongen 'Blues stay away' en dankzij de moderne technische mogelijkheden klonk ook de stem van Erwin daarbij."

OPTREDEN Martin vervolgt: ,,Sinds twee maanden repeteren we in de huidige samenstelling. De leden komen uit Woudenberg, Barneveld, Hoevelaken, Renswoude, Amersfoort en Utrecht. Het afgelopen jaar hebben we een repertoire opgebouwd van 28 nummers. We zingen vooral liedjes van Elvis, the Beatles, Jim Reeves, Neil Diamond en andere beroemdheden uit de jaren '60 en '70. We bepalen in overleg met elkaar wat we op ons repertoire zetten, maar dat is wel zo min mogelijk Nederlandstalig. We proberen een lied eerst uit en besluiten dan of het bij ons past. Het is vaak wel meerstemmig, maar we zijn geen koor, dus hebben we geen bassen en tenoren. De stemmen zijn verschillend van hoogte en daar zoeken we een partij bij. Nu we een repertoire hebben beginnen we een beetje aan de weg te timmeren, maar het is niet de bedoeling om vaak op te treden. Ieder van ons heeft een druk bestaan We treden alleen op als we het allemaal leuk vinden. Kort geleden zongen we in de Mannenzaal in Amersfoort."

SAMEN OP ZONDAG Het 4e optreden van 'Zeven Tinten Grijs' staat gepland tijdens 'Samen op Zondag' op 12 maart. Dit hoort bij de jubileumfeestweek van het Cultuurhuis. Het is hun vuurdoop voor Woudenberg. Martin: ,,We treden niet op om geld te verdienen. Het is onze hobby, we doen het voor ons plezier. We kiezen wat ons leuk lijkt om te doen. Als het maar gezellig is en we een hapje en een drankje krijgen, zijn we al blij en tevreden."

Meer info via Martin Rellum: varmr@planet.nl