• Presentatrice Carolien Luitjes maakt een programma over de levensstijl van christenvrouwen.

    Steven Luitjes

'Vrouw in beeld' bij Carolien Luitjes

WOUDENBERG Presentatrice Carolien Luitjes beleefde vrijdag 16 maart een bijzondere dag. Voor de eerste keer ging van 10.00-11.00 uur het radioprogramma 'Vrouw in Beeld' van de Reformatorische Omroep de ether in. De Woudenbergse presenteert dit programma, dat echt op vrouwen is gericht, vanaf deze datum iedere vrijdag.

Het programma dat Carolien maakt gaat over de levensstijl van christenvrouwen: wie zijn dat, hoe leven ze, hoe beleven ze het geloof, wat hebben ze met kleding, wat is hun passie, hoe zetten ze hun talenten in, wat willen ze delen met de luisteraars?

De Reformatorische Omroep (RO) bestaat als omroep sinds 2006, maar ook daarvoor werden al programma's uitgezonden vanuit een zolderkamer. De omroep huist sinds 2012 in een studio in Nijkerk. Voor veel mensen is het christelijk geluid bij de publieke omroep te beperkt. Zij luisteren daarom naar dit internetradiostation, dat als zelfstandige omroep niet onder de regels van de NPO valt. De RO wordt gefinancierd met donaties. Ze maken programma's ´voor het hele gezin die gebaseerd zijn op de Bijbel´. Behalve het aantal medewerkers is ook de programmering gegroeid en worden gepresenteerde programma's uitgezonden, waarvan Carolien Luitjes er nu één gaat verzorgen.

EXCLUSIEF Al tien jaar runt zij haar bedrijf 'Exclusief Luitjes' en sinds 3 jaar geeft zij mensen kleur- en stijladvies. Sinds ruim een jaar is ze, daarnaast Total Balance-coach. Total Balance coaching heeft als uitgangspunten geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben. ,,Ik probeer met deze uitgangspunten mensen te helpen ontdekken wie ze zijn. Daarbij kijken we waar iemands kracht en passie ligt en welke talenten iemand heeft. Ik heb contact gezocht met de RO. Mijn man Steven, die sinds twee jaar meewerkt in mijn bedrijf, bedacht dat dit wel op zijn plaats zou zijn bij de RO. Tegelijkertijd wilde de RO vernieuwen en programma's maken die meer luisteraars aanspreken. Ze waren enthousiast. Met elkaar zijn we tot het idee van een lifestyleprogramma gekomen. Al mijn bezigheden komen hierbij samen. Iedere week nodig ik een gast uit in mijn programma die over haar leven en haar geloof wil vertellen. Het format heeft vragen die elk gesprek terugkomen en gebruikt de uitgangspunten van Total Balance. De eerste gast was opruimcoach Marjolein Huyser. Daarna komen gasten aan de beurt, zoals auteur van relatieboeken Cocky Drost, musicus Noortje van Middelkoop, Annemarie de Jong, die vertelt over kinderloosheid en missionair werker Tine Visser. Elke gast mag ook een paar liederen kiezen voor het programma. De gasten hebben inspirerende verhalen te vertellen en iets eigens om naar boven te halen. Daar houd ik van.

Mijn motto is 'Ieder mens is uniek en mooi gemaakt en ieder mens is anders'. Juist dat maakt onze Schepper groot! Hoewel ik de vragen stel, gaat het niet om mij als presentatrice, maar om de gasten. Ik ben blij dat ik de ruimte krijg om dit te doen en weet dat God me hierbij leidt." Meer informatie reformatorischeomroep.nl