• Honderden kinderen verzamelen zich voor het openingslied

    Hannie van de Veen
  • O.l.v. Sjaak wordt er geoefend voor het dansje

    Hannie van de Veen
  • hardlopen op de Griftdijk

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Vroege koningsspelen in Woudenberg

WOUDENBERG Voor het zevende jaar organiseerde SNO de Koningsspelen die altijd op vrijdag voorafgaan aan Koningsdag. Vanwege het bezoek van het koningspaar aan Amersfoort op Koningsdag en Goede Vrijdag op 19 april waren de spelen in Woudenberg dit jaar al op vrijdag 12 april.

Op alle Woudenbergse basisscholen werd eerst gezamenlijk ontbeten met het door Jumbo gesponsorde Koningsontbijt. Daarna verzamelden honderden kinderen uit groep 5 t/m 8 zich op het voetbalveld voor de traditionele warming up in de vorm van een lied en een dansje. Elke school had een eigen plek toegewezen gekregen. Het Kinderen voor kinderenlied voor de Koningsspelen van 2019 was 'Pasapas'. Om het nieuwe korfbalveld te sparen werd er nu onder leiding van Sjaak Termaaten op het voetbalveld gedanst. Op het terras voor de kantine dansten studenten van de sportopleiding en ongeveer 10 kinderen om het voor te doen. De tientallen1e en 2e jaars studenten assisteren elk jaar bij de spelen door een spelkraam te bemannen. Burgemeester Cnossen en wethouder Pieter de Kruif keken toe: ,,De start van de Koningsspelen is altijd een feestelijk gezicht met al die dansende kinderen. SNO heeft het weer fantastisch georganiseerd!"

De Koningsspelen zijn bedoeld om bewegen te stimuleren. Niet alleen de verschillende spellen op de voetbalvelden, de korfbalvelden, de tennisbanen, in de Camp en het 3 km hardlopen op de Griftdijk zorgen daarvoor maar er moet ook heel wat heen en weer gelopen worden tussen alle onderdelen (tennis, dodgebal, kickbal, korfbal, hockey, voetbal, volleybal en een koningsrun) Sjaak Termaaten benadrukte dat deze dag niet winnen of verliezen het belangrijkste is maar sportiviteit.

Dit jaar was het thema 'Water drinken' aan de Koningsspelen verbonden om er zo meer de aandacht op te vestigen dat dit gezond is. Bij de pauzekraampjes van elke school werd daarom geen limonade maar water geschonken. Het thema 'water' was met dit frisse weer niet verwerkt in de spellen. Groep 1 t/m 4 deden op hun eigen school oranjespelletjes. De sportbuurtcoaches konden weer tevreden terugkijken op een geslaagd evenement. Info: www.itssnotime.nl of info@sbcwoudenberg.nl

Meer foto´s en een video op de website van de Woudenberger