• Tineke Smallenbroek

  Hannie van de Veen
 • Ria van Loon was een uitstekende gastvrouw

  Hannie van de Veen
 • De presentatie van Desiree Holtkamp van 't Kloosterhofje

  Hannie van de Veen
 • Anneke Methorst en Sweet Memories.

  Hannie van de Veen

Vrijwilligerslunch bij SWO

WOUDENBERG Elk jaar organiseert de SWO een vrijwilligersmiddag om iedereen die zich inzet voor activiteiten van de SWO te bedanken.

Voorzitter Jan Maasland heette iedereen welkom en legde uit dat Anneke Methorst als tweede secretaris nog wel de activiteiten voor haar rekening neemt, maar dat Johan Thiescheffer de nieuwe secretaris is. Hij heeft al een nieuw beleidsplan gemaakt. Tineke Smallenbroek, die tot dusver ouderenwerkster, was vertelde dat zij nu in dienst is bij coöperatie de Kleine Schans maar nog wel op dinsdagochtend in haar kantoor te vinden is. Van mei tot oktober zal ze echter vanwege zwangerschapsverlof afwezig zijn. Nieuw is ook dat de letters SWO een modernere invulling hebben gekregen en nu staan voor Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg. De SWO wil graag ook jongere senioren benaderen en zoekt samenwerking met organisaties die niet speciaal voor ouderen actief zijn.

Na de koffie met gebak verzorgden Coby, Gerda en Henk van Sweet Memories het programma met bekende Nederlandstalige nummers uit de jaren '50-'70. Anneke Methorst trad als gast met hen. In plaats van een diner was er dit jaar een lunch die uitstekend verzorgd was door Ria en Peter van Loon. Ondertussen stond bestuurslid Liekele Hoekstra achter de bar om iedereen van koffie, thee of een drankje te voorzien.

Helaas vertrokken veel aanwezigen na de lunch terwijl het programma nog een tweede optreden van Sweet Memories en een presentatie van Desiree en Leon Holtkamp over hun landgoed en imkerij 't Kloosterhofje bood. Desiree vertelde bevlogen over het belang van bijen voor de bestuiving van gewassen, natuurbeheer met bijvriendelijke beplanting en alles wat hun imkerij te bieden heeft. Ook vertoonde ze het duidelijke filmpje 'De bij en wij' en vertelde Lammert van Beek over de imkervereniging.