• Gideon, Jop, Teun, Stijn, Joël, Zoë en Yindi Lynn zitten bij elkaar in groep 1 van de Griftschool en spelen vaak samen op het nieuwe klimtoestel op het schoolplein.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Daan, Bas en Iwan kennen elkaar al vanaf de peuterspeelzaal en voetballen graag samen.

  Hannie van de Veen
 • Bente en Rosalie zijn buurmeisjes en vriendinnen en als ze buitenspelen zijn ze bijna altijd op de grote trampoline te vinden.

  Gerwout Lamberink
 • Aniek, Esmée en Eline helpen elke 14 dagen met spelletjes doen in Groenewoude. Op de dag van de ouderen deelden ze poffertjes uit.

  Hannie van de Veen
 • Sem en Michel voetballen graag op het pannaveldje bij de Griftschool sinds ze in groep 3 naast elkaar kwamen te zitten, maar ook zijn ze liefhebbers van gamen.

  Hannie van de Veen
 • Esmée, Aniek en Eline doen elke 14 dagen spelletjes met de bewoners van Groenewoude. Op de dag van de ouderen deelden ze poffertjes uit.

  Hannie van de Veen
 • De tweeling Leon en Aron is heel blij met hun vriendje Boaz die na een moeilijke periode 8 maanden geleden bij hen kwam wonen

  Hannie van de Veen

'Vrienden voor het leven'

WOUDENBERG Het thema van de Kinderboekenweek met als thema 'Vriendschap: Kom Erbij!' is van start gaan. Ook is oktober de 24e christelijke kinderboekenmaand waar het thema 'Door dik en dun vriendschap vieren' is. Vriendschap is een onderwerp dat mooie verhalen oplevert: samen avonturen beleven, samen feestvieren en samen op stap gaan. Vrienden steunen elkaar door dik en dun en in goede en slechte tijden. Vriendschap is goud waard! Daarom zijn er voor kinderen veel boeken over vriendschap geschreven en die staan centraal tijdens de Kinderboekenweek. Zowel in de bibliotheek als op basisscholen worden in Woudenberg activiteiten georganiseerd. Op 10 oktober vertelt schrijver/bioloog Geert-Jan Roebers om 14.30 uur over vriendschappen bij dieren. Kijk voor bekroonde boeken op www.kinderboekenweek.nl