• Hannie van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • De laatste activiteit die manege Groenewoude in 2018 organiseerde was het kerstspringen op Tweede Kerstdag.

    Hannie van de Veen
  • Dik ingepakt verzorgde Hetty de Koning vanaf de tribune de aanwijzingen en het commentaar

    Hannie van de Veen

Vol nieuw jaar voor manege Groenewoude

WOUDENBERG De laatste activiteit die manege Groenewoude in 2018 organiseerde was het kerstspringen op Tweede Kerstdag. Dit is bij manege Groenewoude een jaarlijks terugkerende traditie voor alle leeftijden en alle niveau's. 's Ochtends startten de beginners en jongste deelnemers met een behendigheidsparcours en een spelronde. Ook was de springcategorie 40 cm aan de beurt voor een behendigheidsrit en een parcours. De springruiters voor 50 en 60 cm reden een parcours op stijl en een zelf uitgestippeld parcours voor punten. Daarna sprongen de categorieën van 70 cm en hoger een ronde op stijl en één op tijd.

Een nieuw onderdeel voor de gevorderde springers was dit jaar 'Speel uw Spel' als een derde ronde. Binnen een bepaalde tijd moesten zoveel mogelijk hindernissen met punten gesprongen worden voor een aparte prijs. De opbrengst van deze activiteiten was voor Stichting PonyPret dat er voor zorgt dat mensen die om financiële reden of door een beperking niet kunnen paardrijden toch kunnen meedoen. Sponsors voor Stichting Ponypret zijn altijd welkom via 033 2861456 of activiteitengroenewoude@gmail.com.

Het jaar 2019 begon met een gezellige nieuwjaarsborrel met een meertallendemonstratie met carrouselgroepen, pas de deux en een personeelsviertal. In de maanden daarna zijn verder ponykampdagen, dressuurwedstrijden, F-proeven, een springcursus, freestyle trainingen en EHBO voor paarden gepland. Op het programma staan vele spring-en dressuurwedstrijden, trainingen, CBR-examens, buitenritten en kampdagen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen waarvoor de nieuwe accommodatie boven de kantine gebruikt wordt. Leuke activiteiten zijn het behendigheidsparcours met honden, Jog en Go en de mannenmiddagen. Natuurlijk zijn er weer carrousselwedstrijden want manege Groenewoude heeft daarin een naam hoog te houden. Met Pasen is er het paasspringconcours en 22 en 23 juni zijn de langste dag-wedstrijden met allerlei onderdelen. Info: www.manege-groenewoude.nl