• Hannie van de Veen
  • Bij de viswedstrijd werd het geleerde in de praktijk gebracht.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Visplezier overbrengen'

WOUDENBERG Net als vorig jaar gaf hengelsportvereniging Ons Genoegen uit Woudenberg ook dit jaar een viscursus voor de jeugd. Ongeveer zeven jongens en meisjes vanaf 5 jaar kwamen naar de eerste theorie-avond op 2 mei die gevolgd werd door een wedstrijdavond bij de Westerwoudvijver. Verrast zagen het bestuur en de vele vrijwilligers bij deze wedstrijdavond 19 kinderen naar de activiteit komen. Via Facebook bleek het nieuws van de wedstrijd zich verspreid te hebben en ook gevorderde kinderen deden mee. Kinderen van vissende ouders hadden een mooie uitrusting bij zich. Anderen kregen een hengel van de visvereniging te leen. Ook enthousiaste opa's kwamen mee om het plezier in hun hobby over te dragen aan hun kleinkinderen.

Vismeester Rob Amerongen: ,,De kinderen moeten het vissen leren met een vaste hengel, niet met een werphengel. Voor de gevorderden hopen we ook nog wat te organiseren en we geven in Woudenberg en Scherpenzeel lessen op basisscholen." Op de theorie-avond leerden de kinderen van bestuursleden Eddy Schonewille en Rob Amerongen om een tuigje te maken, een onderlijn en een achtknoop. Ook kregen ze uitleg over het gebruik en de voordelen daarvan. Ze leerden verder hoe je een vis moet onthaken met een hakensteker. Bij de viswedstrijd konden ze alles in praktijk brengen en leerden ze een vis diervriendelijk met natte handen van de haak te halen.

Rob: ,,Het is jammer dat het nu kouder is dan vorige week, want met dit weer komen de vissen niet naar de hengel toe. We hopen wat visplezier op de kinderen over te brengen. Het is een fijne, ontspannende en gezellige buitenactiviteit waarbij je echt met de natuur bezig bent. Wie vanavond de meeste vissen vangt krijgt een prijsje en voor iedereen is er een attentie." Koffie, thee, drinken en wat lekkers maakten er verder een gezellige avond van. Info: info@hsvwoudenberg.nl