• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Vijftigste editie avondvierdaagse Woudenberg startklaar

WOUDENBERG Voordat de vijftigste avondvierdaagse vandaag, dinsdag 16 mei, van start gaat, hebben alle vrijwilligers, verkeersregelaars en schoolcoördinatoren en de Heijgraeff maandag 8 mei nog laatste een informatieavond gekregen in de Camp.

Hannie Lamberink

Voor de plaatselijke regelingscommissie, Jonathan Riezebosch, Hans Koster en Ursula Weijs, was de organisatie door de tijdsdruk een pittige klus: ,,We hebben daarom niets aan de parcoursen veranderd. Wel is de start voor de scholen anders. Het parkeerterrein wordt immers ook door anderen gebruikt. Het achterste deel wordt in startvakken verdeeld, met voor iedere school een vak waar de kinderen zich bij de ingang bij hun leerkracht kunnen melden. De scholen krijgen hiervan een plattegrond. De Griftschool en de Olijfboom starten vanaf hun eigen schoolplein".

Dankzij de hulp van oude bestuursleden en de inzet van alle vrijwilligers kan de traditionele avondvierdaagse ook in dit jubileumjaar gewoon doorgaan. Er is zelfs een deelnemer die voor de vijftigste keer meeloopt! 

VERKEERSREGELAARS Hans Koster: ,,In Woudenberg werkt het goed om mensen persoonlijk te vragen. Zo vonden we toch voldoende vrijwilligers. Verkeersregelaars zijn vanwege de veiligheid van de lopers wettelijk verplicht eerst een kleine cursus en examen te doen. Er is zelfs een verkeersregelaar uit Scherpenzeel. EHBO en politie zijn alle avonden aanwezig". Vanwege de wegwerkzaamheden in het dorp is er elke dag overleg met de politie over de actuele situatie. Om snel met elkaar te kunnen communiceren, komt er een app. De grootste zorg zijn niet de individuele lopers maar de grote groepen. Het advies aan de scholen is dan ook om hun groep zo compact mogelijk te houden.

FIDELIO EN LISIDUNA Ook dit jaar stellen de wandelaars zich voor de intocht op in de Paulus Potterlaan. De intocht gaat langs het gemeentehuis waar de burgemeester om 20.00 uur iedereen vanaf het bordes begroet. Fidelio en Lisiduna zorgen voor muziek. De vrijwilligers zullen de vijftigste editie afsluiten in de Camp.

Starttijden: individuele wandelaars: 5 km dinsdag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur; groepen: 5 km dinsdag tot en met donderdag vanaf 18.05 uur , vrijdag 18.15 uur. Start vanaf: Sport Cultureel Centrum De Camp. Kennedylaan. Individuele wandelaars: 10 km dinsdag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur; groepen: 10 km dinsdag tot en met vrijdag vanaf 18.05 uur.

Informatie: info@avondvierdaagsewoudenberg.nl, www.avondvierdaagsewoudenberg.nl, op Facebook en Ursula Weijs 06-57935695 of Jonathan Riezebosch 06-17017205.