• Wolter van Gent

Veteranen Motorrijders legt krans bij monument Voorstraat

WOUDENBERG De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders legt in aanloop naar hun deelname aan de Veteranendag in Den Haag, op 24 juni een krans bij het herdenkingsmonument aan de Voorstraat in Woudenberg. De kranslegging start omstreeks 15.30 uur.

Burgemeester Titia Cnossen is blij met het initiatief van de stichting om dit jaar bij het monument in Woudenberg de krans te leggen. ,,Dat geeft de gemeente de gelegenheid om de Woudenbergse veteranen daarbij te betrekken. Het is goed om stil te staan bij wat onze veteranen voor onze samenleving hebben betekend en nog steeds betekenen en om onze waardering aan hen te tonen. We moeten niet vergeten dat velen in perioden van oorlog hun leven hebben gewaagd voor onze vrijheid en de vrijheid van onze wereld."

De gemeente Woudenberg verzorgt daarom voorafgaand aan en na afloop van de kranslegging een bijeenkomst voor de veteranen. ,,Daarmee willen we inventariseren of er in Woudenberg behoefte is aan een jaarlijkse activiteit rondom Veteranendag.'

Alle Woudenbergse veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut hebben inmiddels van de gemeente een uitnodiging ontvangen voor de bjeenkomst. ,,Veteranen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden bij de gemeente via het telefoonnummer 033 286 9167 of door een e-mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl.".

In verband met de kranslegging op vrijdag 24 juni, is de weg langs het herdenkingsmonument ter hoogte van de Voorstraat tussen 15:00 uur en 16:00 uur afgesloten.

Veteranendag is een nationaal evenement waarbij in heel Nederland meer dan 117.000 veteranen worden bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Iedere laatste zaterdag van juni vindt de dag plaats in Den Haag. De Veteranendag wordt dit jaar op zaterdag 25 juni 2016 voor de elfde keer georganiseerd.