• Feestelijk buitenaanzicht van de nieuwe manege

  Gerwout Lamberink
 • Toos de Koning opent de manege door door een kerstlint heen te rijden

  Gerwout Lamberink
 • de instructeurs verzorgen een demonstratie

  Gerwout Lamberink
 • demonstratie van de 4 instructeurs

  Gerwout Lamberink

Verruimde manege in kerstsfeer

WOUDENBERG Na een hele zomer verbouwen en improviseren bij de lessen en activiteiten was het dan 10 december eindelijk feest: manege Groenewoude werd geopend in bijzijn van vele klanten, zakenrelaties en familieleden.

Wie de manege vanaf Ekris naderde werd verrast door de feestelijke rode en groene verlichting. Een vader van een leerling, Jack Smale, had dit geregeld. Hans Roorda van Natuurlijk Bloemen had de nieuwe kantine aangekleed. Ook de rijbak was rood en groen verlicht en werd af en toe van rook voorzien voor een extra feestelijk effect.

De officiële opening werd verricht door Toos de Koning, de moeder van Hetty. Op een paard en met haar hondje er naast reed zij door een kerstlint heen. Daarna gaven de 4 instructeurs, Hetty de Koning, Rob de Wijs, Denise Brouwer en Kimberly Dijker voor deze gelegenheid gezamenlijk een demonstratie. Alle carrouselgroepen waren vervolgens aan de beurt met een zelfbedacht nummer en in feestelijke kleding. Het was spannend hoe de paarden zouden reageren op het licht en de rook, maar dat ging goed. De laatste groep reed zelfs met lichtjes. Vanaf 20.00 uur was er feest in de kantine. 

Joli Luickx vertelt wat er zoal verbouwd is: ,,De voorgevel is verplaatst waardoor de kantine groter is geworden. De kantine is ook volledig vernieuwd. Boven de kantine zijn nu overnachtingsmogelijkheden, sanitair, vergaderruimte en een keukentje. De wanden (vanwege asbest) en het dak van de manege zijn vervangen en er is nu een invalidentoilet waardoor ook gehandicapte kinderen kunnen komen paardrijden. Ook kunnen mensen straks met hun paard op de manege vakantie komen houden."

De manege is op de 25 jarige bruiloft van Hetty's ouders in 1985 gestart bij het gemengde boerenbedrijf wat er toen was. De kippenschuren van toen zijn nu onderdeel van de manege. Hetty groeide op met pony's  en deed de hippische opleiding en dressuurspecialisatie. Ze gaf eerst elders les maar bouwde ondertussen haar eigen manege op. Leerlingen van toen hebben nu zelf kinderen die hier op paardrijles zitten. Na deze verbouwing kan de manege weer jaren vooruit.