• Werden voor de verkiezingen door de politieke partijen verkiezingsborden beplakt, nu de verkiezingen voorbij zijn vindt een soortgelijke puzzel plaats.n februari

    import

'Verrassende coalitiemogelijkheden in Woudenberg'

WOUDENBERG Uit de eerste ronde gesprekken voor de coalitievorming zijn meerdere goed werkende, sommige zelfs verrassende, opties gekomen. Dit vertelt Marco van de Hoef fractievoorzitter GBW.

Van de Hoef heeft samen met partijgenoten Pieter de Kruif en Irene Houtsma de afgelopen twee weken gesprekken gevoerd met CDA, CU, PvdA-GroenLinks, SGP en VVD. Zij hebben dit gedaan volgens een vooraf vastgestelde vragenlijst. Maandag 16 april hebben de drie GBW'ers een advies voorgelegd aan hun fractie en partijbestuur. Zij gaan nu starten met de tweede ronde en zullen meerdere mogelijke coalitiebesprekingen beleggen.


Er zal dus even een radiostilte zijn. Het doel is om in de raadsvergadering van eind mei met een coalitieprogramma inclusief wethouders te komen. Van de Hoef vertelt tot slot dat de burgemeester en gemeentesecretaris door GBW worden geïnformeerd en bijgepraat over de stand van zaken in de coalitievorming.