• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Vernieuwen, maar behouden wat goed is'

WOUDENBERG Sonja van Dijk, Kees Brandenburg en Henk van Kruistum namen in 2017 de organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt van de Voorhof over van hun voorgangers.

Die eerste keer hebben ze alles bij het oude gelaten, maar afgelopen jaar is er veel gebrainstormd en is tot een nieuwe opzet besloten. ,,We willen graag vernieuwen, maar behouden wat goed is'', vertelt de nieuwe organisatie. ,,Iedereen kan zich laten verrassen op de Najaarsmarkt."

Het evenement van 3 november heet daarom Najaarsmarkt. De markt duurt van 9.30 tot 14.30 uur. Voor de mensen die graag tussen oude spullen snuffelen of er iets van hun gading bij is zijn de vertrouwde kramen met antiek en curiosa, boeken en kinderboeken, speelgoed, elektra, knuffelbeesten, glas-en serviesgoed en sieraden weer aanwezig. Ook staat de creatieve 'landleven'-kraam weer in de hal. Peter van der Krans en Jan Bessembinders draaien weer aan het Rad van Fortuin. Hierbij zijn heerlijke slagroomtaarten te winnen die gemaakt zijn door leerlingen van het SGM in Maarsbergen. Ook staat de oliebollenkraam voor de Voorhof.

Voor een nieuwe kraam met kinderkleding kan contact gezocht worden met Eva Busser, Henschoterlaan 10. De meubels die altijd buiten op een gedeelte van de Nijverheidsweg verkocht werden, zullen voortaan ontbreken. In plaats daarvan zal er een activiteitenplein zijn, een veiling van diensten en producten en het stofzuigen en schoonmaken van auto's. Auto's wassen is in verband met vergunningen niet mogelijk, maar het interieur van de auto kan voor 10,00 euro helemaal schoongemaakt worden. ook zijn er andere dingen te doen op het activiteitenplein. Hierbij kan gedacht worden aan haren invlechten, stroopwafels bakken en verkopen, schminken, nagels lakken, kleedjesverkoop of spelletjes doen. Men kan zich hiervoor nog aanmelden. Nieuw is ook de veiling van diensten en producten. Om 12.00 uur vindt er in de hal of in de grote zaal een veiling plaats waarbij bezoekers kunnen bieden op leuke artikelen of activiteiten. Voorbeelden zijn een uur banjoles van Klaske Keller, een dagje zeilen in de Biesbosch met Pieter Koekkoek, een diner voor vier personen, een fototaart of het invullen van het belastingformulier.

Aanmelden of vooraf bieden kan via sonja.van.dijk@kpnmail.nl. Van de opbrengst van de Najaarsmarkt is 20% bestemd voor goede doelen en 80% voor de kerk. De twintig bij de Najaarsmarkt betrokken vrijwilligers mochten goede doelen voorstellen. Daaruit zijn er drie gekozen: Stichting Gelovig Eropuit, kinderhospice de Glind en Stichting Charity Projects dat kinderen in India onderwijs biedt.

Stichting Gelovig Eropuit is opgericht door Cor Aalbers uit Leersum. Vanuit zijn geloof wil hij mensen die weinig te besteden hebben op dinsdag of op woensdag een ritje of dagje uit bieden. Daarvoor heeft Cor een rolstoelbus en een personeelsbus ter beschikking. Deze stichting steunt op donaties. Na de Najaarsmarkt gaan zoveel mogelijk spullen voor hergebruik terug naar de loods.